ŠTA JE TRAŽIO OD TRAMPA: Najpoznatiji britanski ČITAČ SA USANA otkrio detalje razgovora Dačića i predsednika Amerike (INFO)

Tramp

Foto: printscreen/Tanjug

Šef diplomatije Ivica Dačić zatražio je od američkog predsednika da mu potpiše slike, praktično da mu da autogram na zasedanju UN, otkriva za „Blic“ Džesika Ris, najpoznatiji forenzički čitač s usana u Velikoj Britaniji.

Šta je srpski ministar pričao sa američkim predsednikom i šta mu je pokazao prekjuče, prvog dana zasedanja Generalne skupštine UN? Susret do kog je došlo mimo protokola zabeležile su televizijske kamere, a snimak je pokrenuo niz spekulacija. Činjenica je da se viđenja medija i onoga što tvrdi ministar Dačić ne poklapaju.

[adsenseyu5]

Da bismo razrešili dilemu ko je u pravu i šta se zaista dogodilo na krupnom događaju kao što je zasedanje Generalne skupštine UN, „Blic“ je juče stupio u kontakt sa profesionalnim čitačem s usana Džesikom Ris, koja je sa britanskom policijom radila u preko hiljadu slučajeva kada je trebalo otkriti šta ljudi govore na snimcima. Risova odmah kaže da je bilo teško iz prve shvatiti šta govori ministar zbog njegovog engleskog izgovora.

– Molim vas, gospodine predsedniče, molim vas, pogledajte ovo – govori srpski ministar kada je prišao Trampu.

DRAMA POZNATE PEVAČICE I NJENE ĆERKE: Luna Đogani se onesvestila nakon skandala koji je napravila Anabela! (INFO)

Potom mu pokazuje fotografije, Tramp se pomalo smeši i delimično pokazuje sliku i ženi koja sedi pored njega – ambasadorki Amerike pri UN Niki Hejli.

– Pokazujući sliku, Tramp kaže ženi pored: „Ovo sam ja“, a ona mu odgovara: „Fantastično“. Tramp gleda detaljno fotografiju, pomalo je zbunjen, a čovek pored njega (Ivica Dačić) kaže mu da mu potpiše fotografiju – navodi forenzički čitač Džesika Ris za „Blic“.

Tramp je pomalo zbunjen, ali odlučuje da se potpiše. Kaže Dačiću: „Hvala vam što ste mi ovo pokazali.“ Dačić se pomalo naslanja i kaže nekoliko puta:

– Hvala vam, hvala vam, hvala vam. Veoma ste ljubazni – navodi Džesika Ris.

[adsenseyu1]

Prema saznanjima „Blica”, Dačić je američkom predsedniku pokazao zajedničke fotografije koje su napravljene kada je 2013. imao priliku da upozna Trampa, tada uspešnog američkog biznismena. Međutim, Tramp se nije setio Dačića, iako je svojevremeno njihov susret u domaćoj javnosti bio predstavljen kao da je reč o bukvalno dobrim znancima i budućim saradnicima. Ako zanemarimo različita viđenja pojedinih medija koji su otišli dotle da je čak Tramp rekao obezbeđenju da je “sve u redu jer je Dačić njegov prijatelj”, ostaje gola istina da do sada nije zabeleženo da je neki ministar trčkarao s bilo kakvim fotografijama i bilo koga na takav način animirao s diplomatskim ili ličnim ciljem.

Ovo nije prvi put da je Dačić pokušao da uspostavi odnos sa milijarderom, za kog je najavljivao da će ulagati u Srbiju. Prema saznanjima “Blica”, šef diplomatije je nakon izbora Trampa za predsednika SAD nekoliko puta pokušao da ostvari kontakt sa Trampom, ali mu je iz kabineta odgovoreno negativno. Izvor “Blica” navodi da „ovaj hladan tuš” ima svoju predistoriju i datira upravo iz vremena susreta koji je Dačić najavio kao početak Trampovog ulaganja u Srbiju.

BRUTALAN ODGOVOR RUSIJE NA TRAMPOV GOVOR: „Neka prvo Srbiji…“ (INFO)

– Dačić je posećivao razne institucije u Americi, i to je završavano preko određenih ljudi. Tako je posetio i američke službe, iako je dovođen u vezu sa Šarićem i Mišom Bananom, ali tako je posetio i biznismena Trampa. Prilikom te posete ponudio je zgradu Generalštaba za Trampove hotele. O Trampu kao predsedniku možemo imati različita mišljenja, ali on je veoma uspešan biznismen. Tramp je svojim ljudima to zaista i dao u zadatak, da provere ima li mogućnosti za zaradu – kaže “Blicov” izvor iz diplomatskih krugova.

Međutim, do dogovora o zgradi nije došlo jer je Dačić vrlo brzo svoju priču promenio.

– Prolongirao je i optužio neke druge funkcionere da oni koče dogovor. Tada su iz Trampove kancelarije prekinuli kontakt sa srpskim ministrom – kaže „Blicov” izvor.

IDITE DO PRVOG ŠALTERA, AKO STE NEZAPOSLENI: Očekuje vas novac!

„Nosio sam mu naslovne strane“

Dačić je juče dao izjavu i izneo svoju verziju susreta sa Trampom u UN.

– Razni skupovi su prilika za neformalne susrete i razgovore, a takav je bio moj jučerašnji susret sa Trampom. Američkom predsedniku, sa kojim sam se susreo pre četiri godine, doneo sam fotokopije naslovnih strana svih naših novina kad je izabran. Podsećam vas da je Vučić pozvao Trampa da poseti Srbiju, a naši građani su najviše navijali za njega – tvrdi Dačić.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Željka Jeftić,Blic.rs)

[adsenseyu2]