ŠTA IM JE OVO TREBALO?! Okončan trgovinski rat, Hrvatska vratila takse na staro (INFO)

granica

Foto ilustracija: AP /Tanjug

Do promene pravilnika došlo je nakon žestokih reakcija susednih zemalja pogođenih hrvatskim merama, zbog čega je premijer Andrej Plenković naložio izmenu tih propisa.

ZAGREB – Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske izmenilo je Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima sa 270 na 12,6 evra, javila je Hrvatska radio-televizija (HRT).

Izmena se odnosi na naknadu za kontrolu usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima, te iznosi 90 kuna (12,6 evra) za svaku pojedinu vrstu voća i povrća u okviru jedne kontrole koje sprovode poljoprivredna i fitosanitarna inspekcija.

[adsenseyu1]

Pravilnik će biti objavljen u petak, 11. avgusta

Hrvatska je prošle nedelje podigla naknadu za inspekcijski nadzor s 90 kuna (27.70 KM) na 2.000 kuna (527 KM), što je izazvalo ogromno negodovanje zemalja u regionu.

PROVERITE DA LI VAS IMA NA SPISKU: Prete vam VELIKE KAZNE ako ne izmirite ovu OBAVEZU do ponedeljka! (INFO)

Srbija je na taj potez odgovorila kontramerom. Tako je osim fitosanitarne i veterinarske kontrole, sve prehrambene proizvode iz Hrvatske Carinska uprava od petka podvrgavala i laboratorijskoj analizi.

SRBIN JE U BEČU SREO PILOTA KOJI JE BOMBARDOVAO SRBIJU ’99! Njihov razgovor je počeo mirno, a završio se dramatično! (VIDEO)

Evropska komisija pozvala je sve strane da se suzdrže, izbegnu eskalaciju te da učine sve kako bi razrešile ovo pitanje kroz konsultacije u koje će ući u dobroj veri.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs / Kurir.rs/Izvor:/HINA/HRT/)

[adsenseyu2]

1 Comment on "ŠTA IM JE OVO TREBALO?! Okončan trgovinski rat, Hrvatska vratila takse na staro (INFO)"

  1. Dragn Urosevic | 10. avgusta 2017. at 14:14 |

    To rade stalno kad hoce nesto da zataskaju to je vec videno,verovatno pred proslavu oluje da se neko nebi bavio komentarima o ustastvu i onim Tompsonom.

Comments are closed.