ŠTA IM JE OVO TREBALO?! Okončan trgovinski rat, Hrvatska vratila takse na staro (INFO)

granica

Foto ilustracija: AP /Tanjug

Do promene pravilnika došlo je nakon žestokih reakcija susednih zemalja pogođenih hrvatskim merama, zbog čega je premijer Andrej Plenković naložio izmenu tih propisa.

ZAGREB – Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske izmenilo je Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima sa 270 na 12,6 evra, javila je Hrvatska radio-televizija (HRT).

Izmena se odnosi na naknadu za kontrolu usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima, te iznosi 90 kuna (12,6 evra) za svaku pojedinu vrstu voća i povrća u okviru jedne kontrole koje sprovode poljoprivredna i fitosanitarna inspekcija.

[adsenseyu1]

Pravilnik će biti objavljen u petak, 11. avgusta

Hrvatska je prošle nedelje podigla naknadu za inspekcijski nadzor s 90 kuna (27.70 KM) na 2.000 kuna (527 KM), što je izazvalo ogromno negodovanje zemalja u regionu.

PROVERITE DA LI VAS IMA NA SPISKU: Prete vam VELIKE KAZNE ako ne izmirite ovu OBAVEZU do ponedeljka! (INFO)

Srbija je na taj potez odgovorila kontramerom. Tako je osim fitosanitarne i veterinarske kontrole, sve prehrambene proizvode iz Hrvatske Carinska uprava od petka podvrgavala i laboratorijskoj analizi.

SRBIN JE U BEČU SREO PILOTA KOJI JE BOMBARDOVAO SRBIJU ’99! Njihov razgovor je počeo mirno, a završio se dramatično! (VIDEO)

Evropska komisija pozvala je sve strane da se suzdrže, izbegnu eskalaciju te da učine sve kako bi razrešile ovo pitanje kroz konsultacije u koje će ući u dobroj veri.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs / Kurir.rs/Izvor:/HINA/HRT/)

[adsenseyu2]

1 Comment on "ŠTA IM JE OVO TREBALO?! Okončan trgovinski rat, Hrvatska vratila takse na staro (INFO)"

  1. To rade stalno kad hoce nesto da zataskaju to je vec videno,verovatno pred proslavu oluje da se neko nebi bavio komentarima o ustastvu i onim Tompsonom.

Comments are closed.