SRUŠENA VELIKA ALBANSKA LAŽ: Pokušali da prodaju IZMIŠLJOTINU o “srpskim silovateljima” – SADA SU PALE MASKE

hasim

Foto: Reuters/Dimitar Dikloff

Razvejane su sve laži Hašima Tačija i Vlore Čitaku! Od navodnih 20.000 Albanki koje su silaovane tokom 1999. godine na Kosovu od strane Srba broj se sveo na, verovali ili ne na samo 250 ljudi (žena i muškaraca).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je broj silovanih Albanaca tokom 1999. godine, a koji su se prijavili na Kosovu 250.

– Tačan broj je 250 ljudi, od onih 20.000 koje su spominalji Tači i Čitaku u Ujedinjenim nacijama – otkrio je Vučić u emisiji “Ćirilica” autora Milomira Marića.

Tim su zaista i zvanično pale u vodu priče Hašima Tačija i Vlore Čitaku izrečene na sednici Saveta bezbednosti UN da je tokom 1999. godine ubijeno 15.000 albanskih civila i silovano 20.000 Albanki.

Vojska Srbije po REZOLUCIJI 1244 na Kosovo može da se vrati iz 4 razloga, a evo šta kaže KFOR

Naime, na poziv privremenih institucija u Prištini da se prijave žrtve silovanja u ratu na KiM odazvalo se oko 800 ljudi, ali tek nešto više od 200, tačnije 250 ostvarilo je pravo na mesečnu nadoknadu u iznosu od 230 evra, jer su zaista pretrpeli seksualno nasilje tokom sukoba.

Ovi zvanični podaci daleko su od brojke od 20.000 žena, za koje lideri Albanaca, u okviru propagande za nezavisnost južne srpske pokrajine, tvrde da su bile žrtve silovanja, a nedavno ju je u svom govoru pomenuo i predsednik tzv. Kosova Hašim Tači.

Prema zvaničnim podacima Prištine kada je upućen poziv da se prijave žrtve silovanja, javilo se njih 782, a pravo na odštetu je odobreno za svega 250 žrtava. Broj ne umanjuje stravičan efekat ovakvog vida nasilja na svaki žrtvu pojedinačno, ali, isto tako, spekulisanje brojevima ne doprinosi ostvarivanju pravde i vodi politizaciji i usporavanju procesa pomirenja.

Živko je poslednji krajiški vojnik! Hrvati ga PET GODINA posle rata jurili po šumama! Na Srpsku novu godinu 14. januara 2001. POGINUO JE KAO JUNAK

– Albanci koriste broj od 20.000 silovanih žena i pozivaju se na Svetsku zdravstvenu organizaciju koja ovaj podatak uopšte ne poseduje – rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Na osnovu odluke privremene kosovske vlade, proces prijavljivanja za priznavanje i verifikaciju statusa silovanih osoba od 27. februara 1998. do 20. juna 1999. godine, kako bi im bila isplaćivana nadoknada od 230 evra mesečno, počeo je početkom godine, a među žrtvama nalazi se i pet muškaraca, koji su čak bili borci OVK?!

(Dnevne.rs/Srbija Danas/Izvor: espreso.rs)