SRUŠENA NAJVEĆA NADA U VEZI KORONAVIRUSA?!

virus

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Stari virusi koji su duže u svetskoj populaciji, obično su nestajali sa dolaskom leta i visokih temperatura, ali i UV zračenja.

Epidemija koronavirusa zahvatila je 47 država Afrike koje prati Svetska zdravstvena organizacija (WHO) s 3.000 zaraženih i 49 umrlih, objavio je prvi čovek SZO Tedros Adhanom Ghebreiesus.

Države sa siromašnim zdravstvenim sistemima moraju delovati agresivno na virus, a ZSO je spreman podržati sve zemlje u borbi protiv virusa, kako bi se sprečilo njegovo širenje u ranoj fazi i širnje na celu zajednicu, napisao je generalni direktor na Twitteru.

Problem je što je ovim srušen mit da će visoke temparature i sunce ubiti smrtonosnu zarazu!

Stari virusi koji su duže u svetskoj populaciji, obično su nestajali sa dolaskom leta i visokih temperatura, ali i UV zračenja.

UTEHA ZA VREME POLICIJSKOG ČASA: Nišlija koncertima na terasi uveseljava komšije (VIDEO)

Broj zaraženih u Africi upozorava da je koronavirus nešto sa čim se čovečanstvo do sada nije susrelo. Ako su negde visoke temperature i UV zračenje onda je to u Africi.

Kako je onda došlo do pandemije koronavirusa u čak 47 država. Kako je obolelo bezmalo 3.000 ljudi, a umrlo (u trenutku pisanja ovog teksta) 49?

Podsetimo, da je koronavirus po svoj prilici otporan na visoke temparature najpre je registrovano u SAD. Tačnije na Floridi. Tamo je ogroman broj ljudi zaražen iako su temperature u proseku bile i iznad 27 stepeni!

       

(Dnevne.rs/Intermagazin)