SRPSKI NAVIJAČI ZVIŽDALI TOKOM MINUTA ĆUTANJA: 15.000 Francuza ustalo da oda počast Žaku Širaku, a onda se halom prolomilo NEGODOVANJE (VIDEO)

zvižduci

Foto: Printscreen/Tviter

Nekoliko stotina srpskih navijača ispratilo je polufinalni meč EP između Srbije i Francuske, a pre početka meča došlo je do tenzija zbog minuta ćutanja nedavno preminulom bivšem predsedniku Francuske Žaku Širaku, koji su Srbi bojkotovali uz uzvikivanje “terorista, terorista”.

– Bombardovao nas je – uzvikivali su i negodovali Srbi na francuskom jeziku, uz zvižduke, dok je sala bila u tišini. Francuzi su se u neverici okretali ka srpskim navijačima i zahtevali da ćute.

Francuzi odgovarali uvredama, tražeći od svih da se ćuti, a posle minuta ćutanja je krenula nova salva zvižduka na prvi servis Orlova.

Žak Širak ostaće upamćen kao istaknuti evropski političar, ali na našim prostorima nije uživao toliku popularnost zbog zagovaranja bombardovanja vojnih snaga Republike Srpske i bombardovanje Srbije, 1999. godine.

“Srbi su narod bez zakona i bez vere. To je narod razbojnika i terorista”, rekao je tada.

UŽAS NA KRSTOVDAN! Albanska deca iskopala grob srpskih beba blizanaca, pa im komadala tela!

Uprkos svemu, prema mnogim nezvaničnim podacima, smatra se da je stavio veto na gađanje beogradskih mostova.

Nakon toga, u okviru prvog predsedničkog mandata, 2001, boravio je u Beogradu gde je otvorio obnovljeni Francuski kulturni centar demoliran u danima NATO bombardovanja 1999. godine.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)