SRPSKA KRALJICA IDE NA SVETSKU KRUNU: Cela nacija je uz Ivanu Španović od 13.50! (INFO)

spanovic
Finale skoka udalj u počinje u 13.50 na stadionu Ptičije gnezdo u Pekingu

vana Španović je u kvalifikacijama skoka udalj oborila nacionalni rekord sa preskočenih 6,91 m, a danas će se u finalu od 13.50 po vremenu u Srbiji skakati u finalu Svetskog prvenstva.

Cela Srbija će gledati ka Pekingu, i s razlogom se nada zlatu kraljice srpske atletike. Ivana je u kvalifikacijama ostvarila najbolji rezultat i pokazala da je u odličnoj formi i da je spremna da dođe do svetske krune.

[adsenseyu5]

Koliko moćno deluje Ivana, pokazuje i činjenica da je nacionalni rekord i normu za finale ostvarila već u prvom skoku, pa u preostala dva pokušaja nije ni skakala. A sam skok koji joj je doneo novi državni rekord i plasman u finale ona je ocenila kao tehnički loše izveden.

Takođe, istakla je i da je pred kvalifikacije spavala svega 4-5 sati. Šta li onda može u finalu kada se odmori i kada da sve od sebe? Nesumnjivo, možemo očekivati njen novi lični, kao i nacionalni rekord, a nadamo se da će konačno pasti i toliko željena granica od 7 metara!

Foto: Profimedia

Ivana ne krije da ima samo jedan cilj – zlato, a kao najveću konkurentkinju ističe Amerikanku Tijanu Bartoletu.

Ona je jedna od rivalki. Znamo sve jedne drugima daljine. Uzbuđena sam. Znam koliko vredim, imam iskustva i ne postoji trema. Želja je zlato – istakla je Španovićeva.

To je i želja cele nacije, koja će od 13.50 biti pokraj malih ekrana i svim srcem biti uz Ivanu da se u prestonici Kine okiti svetskom krunom!

[adsenseyu1]

FINALISTKKINJE SKOKA UDALJ

1. Ivana Španović – Srbija
2. Kadi Sania – Švedska
3. Kristabel Neti – Kanada
4. Katarina Džonson-Tompson – Velika Britanija
5. Tijana Bartoleta – SAD
6. Darija Klišina – Rusija
7. Nastasia Mirončuk – Ivanova – Belorusija
8. Dženi Deloa Soukup – SAD
9. Erika Džarder – Švedska
1o. Lorein Ugen – Nemačka
11. Malaika Mihambo – Nemačka
12. Sara Proktor – Velika Britanija

(Telegraf.rs)