SREĆA, SREĆA, RADOST: U Beogradu rođeno šest beba, a u prvom minutu posle ponoći njih četiri (FOTO)

bolnica

Foto: O. Bunić / RAS Srbija

Prve sekunde posle ponoći mama Nataša Radojević (19) iz Mladenovca u bolnici u Višegradskoj je rodila devojičicu Elenu koja je dugačka 50 cm i teška 2.950 grama.ama.
Prva devojčica rođena u 2016. Elena (desno) i drugi dečak (levo)

Foto: O. Bunić / RAS SrbijaPrva devojčica rođena u 2016. Elena (desno) i drugi dečak (levo)

– Iznenada je bilo i dobro je prošlo, malo bolno ali sam izdržala. Termin je bio 27. decembar, prošao je i eto baš u Novoj godini se rodila Elena. Ne znam da li je tati javljeno, možda će vest u novinama da bude iznenađenje za njega u novinama – kazala nam je majka Nataša Radojević koju je odmah nakon naše ekipe posetio i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar.

Doktorka Tatjana Blagojević koja ju je porađala kaže da je sve bilo spontano. Nije bilo nikakvih problema, beba je htela da se rodi u prvoj sekundi. Zaista je bilo sve spontano.

[adsenseyu1]

Negde oko 23.50 ja i moja babica Krstinja smo polako krenule sa porođajem i beba je rođena bukvalno u prvoj sekundi – kazala je doktorka.

Prvi dečak rođen 2016. godine

Foto: O. Bunić / RAS SrbijaPrvi dečak rođen 2016. godine

Samo jedan minut nakon ponoći Milica Drobnjak (35) u bolnici u istoj bolnici carskim rezom rodila je dečaka dugačkog 54 centimetra i teškog 4.350 grama.

Prva beba rođena u GAK "Narodni front"

Foto: O. Bunić / RAS SrbijaPrva beba rođena u GAK “Narodni front”

Još jedna devojčica koja se rodila u porodilištu “Narodni Front” u 00.01 novogodišnju noć u Beogradu učinila je čarobnom. Njena majka Tijana Topalović je iz Vrnjačke Banje. Porođena je carskim rezom, a beba je teška 3.500 grama.

Četvrta beba rođena svega minut posle prve, u 00.02 sata je dečak Vuk, težak 3.700 grama, a njegova majka Milina Petrov (27) sa Zvezdare dočekala nas je sa širokim osmehom.

– Sada mi se samo spava. Sve je u redu, mnogo sam zahvalna babici i doktoru, predivni su bili, kako su oni mene izdržali u stvari, stvarno, svaka čast njima… Nisam očekivala da ću se poroditi večeras. Tata je saznao, srećan je i nije očekivao tako brzo, termin je bio 7. januara, ovo nam se baš brzo desilo – kazala nam je majka Milina Petrov.

[adsenseyu1]

U Porodilištu “Zemun” u novogodišnjoj noći bilo je sedam porođaja, šest pre ponoći i jedan posle.

– U 00.20 sati mama Jelena Strujić rodila je devojčicu prirodnim putem, a želimo da istaknemo da je nekoliko trenutaka pre ponoći “majka hrabrost” kako smo je ovde nazvali, rodila četvrto dete dečaka. Sve bebe i mame su dobro – rekli su za “Blic” u porodilštu Zemun.

Još jedan dečak rođen je u porodilištu “Zvedara”.

– Jedna mama je u 00.20 sati rodila dečaka dugačkog 54 cm i teškog 3.900 grama – rečeno je “Blicu” u porodilištu “Zvezdara”.

U porodilištu “Dragiša Mišović” u toku noći očekuju se još dve bebe.

Novopečenim mamama i njihovim bebama ekipa “Blica” čestita ovaj najdivniji trenutak u životu.

(M. B. , D. R. /Blic)