SRBIJU NIKO NE MOŽE DA UCENJUJE: Oštar odgovor Vučića Hojtu koji je postavio nemoguće ZAHTEVE Srbiji (INFO)

Hojt

Foto: Printscreen/youtube

Američki specijalac za Balkan, funkcioner Stejt departmenta Brajan Hojt Ji ispostavio je juče Srbiji spisak konkretnih zahteva Srbiji.

On je na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem rekao da Srbija treba da prizna lažnu državu Kosovo, da uvede sankcije Rusiji i svoju spoljnu politiku potpuno uskladi sa politikom EU

Hojt je tražio i da Zapad kroz nadzorne funkcije dobije punu kontrolu nad tužilaštvima, ali i medijima u Srbiji.

[adsenseyu5]

Na spisku su se našla i dva stara zahteva: Da se uhapse krivci za ubistvo američkih državljana, albanske braće Bitići 1999. godine, kao i da se utvrdi ko je 2008. naredio i politički podržao paljenje ambasade SAD u Beogradu.

Vučić je, na svom verovatno najtežem sastanku od stupanja na dužnost predsednika, američkom sagovorniku poručio da je Srbija suverena zemlja koja ne dozvoljava nikome da se meša u njenu unutrašnju politiku i ne pristaje ni na čije pritiske.

LICEMERJE AMERIKANACA: Lazanski otkrio zašto je Skot napao srpske generale…

– Hojt Ji je doslovce tražio da Srbija prihvati teritorijalni integritet lažne države Kosovo i prizna njenu nezavisnost. On je takođe poručio Vučiću da Srbija ne može da uđe u EU dok istovremeno jednom nogom korača prema Rusiji. Izneo je i niz primedbi na račun stanja u pravosuđu i medijima. Kada mu je Vučić predočio čvrste argumente koji demantuju optužbe srpske opozicije o medijima i tužilaštvu, Hojt Ji je povukao primedbe, ali je nastavio da insistira na tome da Zapad treba da kontroliše tužilaštva i medije u Srbiji – kaže izvor sa sastanka.

SNAGA I MOĆ: Ruski avion MIG-29 poleće pod „RUČNOM“ (VIDEO)

– Vučić mu je rekao da Srbiju niko ne može da uslovljava. Poručio mu je da je Srbija samostalna država koja sama odlučuje o svojoj unutrašnjoj i spoljnoj politici – prenosi izvor.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor: Informer)

[adsenseyu2]