SRBIJO IZGUBILA SI VELIKOG ČOVEKA: Doktor iz Čačka preminuo od posledica korona virusa

VEST

Dnevne.rs

Sindikat lekara i farmaceuta uputio je poziv svim kolegama da u ponedeljak 13. aprila u 10 časova minutom ćutanja odaju poštu preminulom kolegi.

Specijalista ortopedije, treća je žrtva korona virusa iz Čačka. Lekar čačanske opšte bolnice preminuo je od posledica bolesti kovid-19 u Beogradu, na infektivnoj klinici.

On je u tu zdravstvenu ustanovu zbog loše kliničke slike prebačen 23. marta. Iako su poslednje informacije ukazivale da je u proteklih nekolikož dana došlo do izvesnog poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja, došlo je do naglog preokreta i on je, nažalost, preminuo.

U Opštoj bolnici u Čačku pre više od tri nedelje morao je biti preduzet čitav niz protivepidemijskih mera, pošto je jedan od tehničara sa odeljenja ortopedije bio nosilac korona virusa. Tada je nakon sednice Radnog tima za praćenje širenja korana virusa na teritoriji grada Čačka, rečeno da je zbog tog slučaja odeljenje ortopedije prestalo da radi, jer su svi oni koji su bili u kontaktu sa zaraženim dobili meru kućne izolacije i nadzora.

Farmakolog Samardžić otkriva: Srbija IMA LEK za koronu

– Sve nas je pogodila vest o smrti kolege, i to ćemo još dugo pamtiti. On je bio izuzetno dobar i pošten čovek. Omiljen među pacijentima i kolegama. Nikada u svojoj kakrijeri nije imao nijedan konflikt sa kolegama ili pacijentima.

-Bio je poznat kao čovek koji je sa svima imao dobre odnose, i ostavio je neizbrisiv trag – kaže za “Blic” prim. dr Ivan Kostić, specijalista opšte hirurgije u čačanskoj bolnici .

Sindikat lekara i farmaceuta uputio je poziv svim kolegama da u ponedeljak 13. aprila u 10 časova minutom ćutanja odaju poštu preminulom kolegi.

DA LI ĆE POLICIJSKI ČAS POČETI U ČETVRTAK? Doktorka Darija o meri zabrane kretanja pred pravoslavni Uskrs

– Od prvog lekara koji je umro kao žrtva korona virusa, pozivamo sve kolege da na taj način odaju počast kolegama. Vodimo evidenciju, in memoriam i sve ih prijavljujemo kako se niko od njih bi zaboravio. Žrtve ne smeju ostati bezimene. Brinite o svojim lekarima, kako bi oni brinuli o vama – kaže Rade Panić, predsednik sindikata.

 

(Dnevne.rs/Blic.rs)