SRBIJA SPREMILA ODGOVOR FRANCUZIMA I NEMCIMA!? „Ovo nema nigde na svetu“

vucic

Foto: Tanjug

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić komentarisao je navode medija da će Francuska i Nemačka na sastanku u Berlinu predstaviti ideju dvostrukog suvereniteta.

Dačić je rekao da su to samo pretpostavke i da takvog rešenja nema nigde na svetu.

Dačić se danas u Moskvi sastao sa šefom ruske diplomatije, a na pitanje upućeno Sergeju Lavrovu u vezi sa tom idejom, Dačić je objasnio:

DIVLJAŠTVO NA DELU: Ako je u Beogradu bio linč, šta je onda bilo u trećoj utakmici finala plej-ofa ABA lige u Podgorici? (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

“To je ono što se kao očekuje da će Merkelova da predloži, da na severu Kosova postoji tzv. dvostruki suverenitet – i Kosova i Srbije. Ali to su sve pretpostavke i to rešenje ne znam da li igde na svetu postoji, osim na tom papiru.”

Lavrov je rekao da Zapad, kad je priznavao nezakonito proglašenu nezavisnost Kosova, nije pominjao dvostruki suverenitet.

„Ali ponavljam, na našim srpskim prijateljima je da donesu odluku. Što se tiče pritiska na Srbiju i zahteva da prizna nezavisnost Kosova, taj pritisak će se nastaviti. Pre svega SAD i aktuelna administracija obuzeti su težnjom da postignu što više spoljnopolitickih uspeha za kratko vreme pre sledećih izbora”, rekao je Lavrov.

To zahteva daleko više vremena nego da se postavljaju ultimatumi i da se traži da se oni smesta prihvate, ali to je jedini put ka stabilnom rešenju problema, konstatovao je on.

NEPRISTOJNA PONUDA AMERIČKIH DIPLOMATA: Odreknite se Rusije, daćemo vam deo Kosova!

List “Gazeta ekspres” je objavio da će Francuska i Nemačka predstaviti na sastanku u Berlinu plan za sporazum Beograda i Prištine, koji bi donekle zadovoljio zahteve Beograda, i da se radi o ideji dvostrukog suvereniteta.

Kosovska mitrovica

Foto: Tanjug/​Sava Radovanović

Kako se navodi, taj plan ne uključuje podelu teritorije.

“Govori se o dvostrukom suverenitetu. Kosovo će očuvati teritorijalni integritet, ali će Srbija da uživa neki suverenitet nad kosovskim Srbima i srpskim crkvama”, tvrdi izvor lista.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)