Srbija proglašava OKUPACIJU Kosova?! Moguće pokretanje ORUŽANIH SNAGA!

vojska

Foto: tanjug

Posle formiranja tzv. Vojske Kosova na vanrednoj konferenciji za novinare direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najavio je moguće proglašenje okupacije Kosova

– Vojska Kosova predstavlja ilegalnu i okupacionu silu na našoj teritoriji. To ima za cilj nasilnu promenu granica Srbije. Tzv. Vojska Kosova formira se u trenutku kada nijedan Albanac nije odgovarao za zločine nad Srbima. Isti oni koji su činili zločine sada su pripadnici ove vojske.

Pojedine države daju logističku podršku formiranju Vojske Kosova, a Srbija i naš narod neće to zaboraviti, kao što nećemo zaboraviti ni podršku koju smo dobili od mnogih. Međunarodne snage ne mogu biti amnestirane. Zahtevamo od KFOR-a da razoruža ovu oružanu formaciju i vrati stanje na ono koje je propisano rezolucijom 1244.

PRVA REAKCIJA RUSIJE NA ODLUKE PRIŠTINE! Spremaju se za rat, i to ne da se brane: Traže zasedanje Saveta bezbednosti UN! (INFO)

Pozivam sve građane da ne stupaju u okupacionu tzv. Vojsku Kosova jer je to delovanje protiv ustavnog poretka Republike Srbije. Naši nadležni organi utvrdiće identitet svih lica, a ona će biti sankcionisana kada budu dostupna našim pravosudnim organima. Aleksandar Vučić ima različite mehanizme delovanja o kojima će doneti odluku poput proglašenja okipacije i delovanja oružanim snagama – rekao je Đurić u vanrednom obraćanju.

vojska

Foto: Tanjug/AP

Podestimo, transformacija Kosovskih snaga bezbednosti (KBS) u vojsku i formalno je izglasana danas kada je tzv. kosovski parlament, u drugom čitanju, usvojio tri zakona koja Prištini omogućavaju formiranje oružanih snaga.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas)