SRBIJA NA EVROBASKETU PROTIV EKIPE KOSOVA?! FIBA odredila kvalifikacione grupe za šampionat 2017.

bogdanovic

Foto: AP/Tanjug

Evropski ogranak Svetske košarkaške federacije objavio je raspored grupa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine, a među ekipama je i Kosovo.

To praktično znači da bi reprezentacija te samozvane države na teritoriji Srbije mogla u slučaju da izbori plasman na Evrobasket mogla da se sastane sa selekcijom selektora Aleksandra Đorđevića?!

Žrebom održanim u Minhenu, 27 nacionalnih timova raspoređeno je u sedam grupa a Kosovo će igrati u grupi E sa Slovenijom, Ukrajinom i Bugarskom.

[adsenseyu5]

U grupi A su se našli Belgija, Nemačka, Švajcarska i Kipar, grupu B čine Nemačka, Holandija, Austrija i Danska dok će se u okviru grupe C takmičiti Rusija, Bosna i Hercegovina i Švedska. Poljska, Estonija, Belorusija i Portugal nastupaće u grupi D dok su u grupi F Gruzija, Crna Gora, Slovačka i Albanija. U okviru grupe G, plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo tražiće Makedonija, Mađarska, Velika Britanija i Luksemburg.

Pobednici svake grupe kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe plasiraće se na Evrobasket 2017 čiji će domaćini biti Finska, Izrael, Rumunija i Turska.

Pored domaćina, plasman na predstojeće prvenstvo već su obezbedili Španija i Litvanija, kao finalisti prethodnog Evrobasketa i učesnici kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre Riju 2016. godine, među kojima su Srbija, Letonija, Italija, Hrvatska, Grčka, Francuska i Češka.

[adsenseyu1]

(Agencija BETA)