Srbija je izgubila najbolje pilote: Poginuli heroji spasili hiljade ljudi! (FOTO) (VIDEO)

pilot
Omer Mehić je u svojoj karijeri spasio preko 1000 ljudi, upravljao je helikopterom koji je prebacio Aleksandra Vučića do Feketića prošle godine i 2008. je preživeo pad helihoptera. Ivan Miladinović je učestvovao u akciji spašavanja poplavljenih u Obrenovcu.

Premijer Vučić: Porodicama nastradalih izražavam najdublje saučešće, Dan žalosti je u nedelju, 15. marta

Njihova pogibija je nemerljiv gubitak za nas. Ti piloti su leteli u operacijama spasavanja širom Srbije a letelica kojom su upravljali je bila jedna od najboljih u sastavu VS, namenjena operacijama traganja i spasavanja i opremljena svim uredjajima za letenje noću i u složenim uslovima – rekao je Gašić na vanrednoj sednici Vlade Srbije.

[adsenseyu4]

On je napomenuo da je upravo Mehić upravljao helihopterom koji je prevezao premijera Vučića od Feketića do Dimitrovgrada.  Ivan Miladinović je bio član posade i tokom prošlogodišnjih poplava kada je sa spasio i roditelje naše sagovornice u Obrenovcu.

Vojni helikopter Mi-17

– Ivan je bio divan čovek, pozitivna osoba. Znali smo se šest godina i kada sam sinoć čula da je pao helihopter imala sam osećaj da je i on bio u njemu.

[adsenseyu1]

Poslala sam mu poruku na viberu u 22.49, ali on nije odgovorio.

 

Bio je nerazdvojni prijatelj sa Nebojšom Drajićem. Ima dvoje male dece i ženu – rekla je Marija koja ne može da poveruje da ovog heroja više nema.

Pilot Ivan Miladinović sa Marijom

Pilot Omer Mehić pilotirao je i u helikopterskoj nezgodi, koja se završila padom helikoptera Gazela u metar duboku vodu i blato posred Rusande maja 2008. godine.

Tada su povređena dvojica vojnih pilota – Dejan Lekić kopilot, zadobio je teže povrede, prelom desne potkolenice i Omer Mehić, koji je pilotirao „gazelom“, a prošao sa oderotinama i ogrebotinama po licu i telu.

(Blic)

 

1 Comment on "Srbija je izgubila najbolje pilote: Poginuli heroji spasili hiljade ljudi! (FOTO) (VIDEO)"

  1. Uzas, bol i tuga. najbolji biseri odlaze, vredni ljudski dragulji. Vlada je za smenu.

Comments are closed.