SRBIJA IZRUČUJE GURIJA AMERICI? Vašington ga TRAŽI zbog ubistva BRAĆE BITIĆI

izručenje

Foto: Printscreen

Srbija i SAD izručivaće svoje državljane jedna drugoj ukoliko ih neka od njih zatraži za krivična dela sa zaprećenom kaznom od najmanje godinu dana zatvora.

Ovo je suština Ugovora između naše zemlje i Amerike o izručenju koji je na dnevnom redu Skupštine Srbije i izazvao je oštru polemiku o tome da li se između redova krije namera za izručenje osumnjičenih u slučaju ubistva braće bitići u julu 1999. godine?

Nedavno je Stejt department zabranio ulazak u SAD Goran Radosavljeviću Guriju i članovima njegove porodice, pod sumnjom da je nekadašnji komandant Žandarmerije povezan sa stradanjem Bitićija.

Ugovor predviđa da državljanstvo ne može biti smetnja za izručenje i da se ovo pravilo ne mora odnositi na dela izvršena pre 1. januara 2005. godine.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Novosti)

1 Comment on "SRBIJA IZRUČUJE GURIJA AMERICI? Vašington ga TRAŽI zbog ubistva BRAĆE BITIĆI"

  1. Te nase politicare treba pitati mogu li USA drzavljani biti izruceni Srbiji zbog ucestvovanja u ratu protiv Srbije. Dosli, ratovali, bombardovali, raketirali, granatirali, pucali i ubijali vojnike, policiju kao i normalno civile i sad normalno neko treba da odgovara zbog njihovog stradanja. Treba Srbija da trazi od USA milijarde za svoje stradale i opljackane gradjane, jer su isplatili njihovom napadacu na dijevojku iz BiH zbog batina momka iz Srbije koji je odbranio. Onog ko potpise taj ugovor treba narod, pogotovo borci da licno izvedu na odgovornost.

Comments are closed.