SRBI NISU UZROK RATA HARADINAJA I TAČIJA! Donald Tramp i DEEP STATE stoje iza najkrvavijeg obračuna na Kosovu!

Haradinaj

Foto: AP

Ne svađaju se Tači i Haradinaj, na Kosovu bukti rat između predsednika SAD Donalda Trampa i takozvane duboke države u Americi.

Na poruku dvojice Trampovih najbližih saradnika, američkog državnog sekretara Majkla Pompea i savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džona Boltona, posle njihovih nedavnih susreta sa Tačijem, odmah je odgovorio Haradinaj svojim autorskim tekstom, što je bila najbolja poruka Donaldu Trampu.

Mnogi će se pitatki kako?

Jednostavno je, Haradinaj je preko teksta u Vašington postu, koji je otvoreno neprijateljski prema Donaldu Trampu pored poruke Srbiji poslao poruku i američkom predsedniku.

Kako prenosi nedeljnik “Afera” to je najbolji pokazatelj sukoba duboke države na Kosmetu. A čak se ne isključuje ni mogućnost oružanog sukoba među Albancima, tačnije pristalica Hašima Tačija s jedne i Ramuša Haradinaja s druge strane.

LOME SE KOPLJA U EU OKO SRBIJE! Za tačno ČETIRI DANA iz Brisela stiže NAJNOVIJA PROMENA za našu zemlju!

Sve je krenulo kada je Džon Bolton, Trampov savetnik nakon susreta s Tačijem izjavio: “sada je pravo vreme da Kosovo i Srbija postignu sporazum”. Posle tog sastanka Tači je na svom fejsbuk nalogu napisao: SAD podržavaju Kosovo u postizanju sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom”.

Nakon ovih reči oglasiose Haradinaj podpomognut tom dubokom državom u SAD i poručio Srbiji, Tačiju, Pompeu i Boltonu da ne dolazi u obzir da u političkim pregovorima izgubi nešto što je stekao oružjem.

“Sudar Tačija i haradinaja vodi u eskalaciju sukoba neslućenih razmera unutar albanskog korpusa i nije, dakle običan nesporazum političara, nego sukob sa potencijalom oružanog obračuna nekadašnjih vođa terorističke organizacije kakva je bila OVK”, navodi Afera.

(Dnevne.rs/Izvor: espreso.rs)