SRBE BACALI NA SMETLIŠTE: Srušen zid ćutanja oko albanskih zločina?

grobnica

Foto: privatna arhiva

GODINAMA su tela otetih Srba trulila u smeću. Ne samo što su ih kidnapovali i zverski ubili na pravdi Boga, već su ih bacali na smetlište, gde su odlagani ostaci životinja i drugi otpad.

Ovim rečima iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih Srba komentarišu otkriće masovne grobnice na periferiji Đakovice, gde se, kako sumnjaju, nalaze posmrtni ostaci dvadesetak otetih i ubijenih Srba. I dok iz Udruženja ističu da su postojanje masovne grobnice na smetlištu i u šahtu prekrivenim betonom otkrili Albanci, jer je, kako smatraju, nekome proradila savest, ili zato što nisu više mogli da podnose neprijatan miris koji se širi sa ovog smetlišta, dodaju da je konačno srušen zid albanskog ćutanja o postojanju masovnih grobnica sa telima ubijenih Srba.

EU NAM ZALUPILA VRATA: Nema ništa od učlanjenja bar do 2027. godine!

– Nadamo se da će sada, već 20 godina od prvih otmica Srba na KiM, Specijalni sud za zločine OVK konačno procesuirati odgovorne za kidnapovanja i ubistva podizanjem prvih optužnica protiv komandanata i boraca te terorističke grupe, koji su kidnapovali i zverski ubijali naše najmilije – kaže Simo Spasić, predsednik udruženja.

Albanija

Foto: Tanjug/AP

Predstavnici Euleksa, kosovske i Komisije za nestala lica Vlade Srbije već dve nedelje istražuju masovnu grobnicu na periferiji Đakovice u kojoj su dosad pronađene kosti troje ljudi. Iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih Srba ističu da imaju dojave o postojanju i drugih masovnih grobnica na Kosovu i Metohiji.

POSMRTNI OSTACI

DA SU na deponiji pronađeni delovi tela tri osobe čija se identifikacija tek očekuje, potvrdili su i predstavnici Euleksa. U Udruženju ističu da se u ovoj grobnici nalaze posmrtni ostaci dvadesetak ljudi.

RAMUŠ HARADINAJ: Vučić i Tači razgovaraju o podeli Kosova?

Predstavnici komisija za nestala lica koje rade na terenu ne žele da daju informacije do okončanja pretrage lokacije.

(Dnevne.rs/Izvor: D. Zečević,Novosti.rs)