SRAMNE STAVKE KOJE STAVLJAJU PRED SRBIJU: Odricanje od Rusije je AMERIKANCIMA BITNIJE OD KOSOVA!

Tanjug/​Tanja Valić

Prema nezvaničnim saznanjima, za Ameriku, naročito vojni deo establišmenta, problem ruskog uticaja u regionu je bez premca najvažnije pitanje.

Odreknite se Rusije i Putina i postaćete najmoćnija vojna i ekonomska sila na Balkanu, a od američke vojske dobićete po najpovoljnijim uslovima celu eskadrilu F-16 i drugo moćno oružje.

Ovo je suština ponude koja je iz Vašingtona najpoverljivijim diplomatskim kanalima stigla Srbiji, a analitičari je redom ocenjuju kao nepristojnu. Prema nezvaničnim saznanjima, za Ameriku, naročito vojni deo establišmenta, problem ruskog uticaja u regionu je bez premca najvažnije pitanje i njegovo rešavanje (čitaj: proterivanje Rusije sa Balkana) prioritet je svih prioriteta.

– Jedna od važnih linija dodira NATO i Rusije prolazi upravo preko Srbije i ovog dela Evrope. A vašu zemlju u Vašingtonu, ne bez razloga, doživljavaju kao ključnog saveznika Moskve na Balkanu. Posebno je taj utisak pojačan nakon nedavne parade u Nišu, na kojoj su učestvovali ruski helikopteri i tenkovi sa posadama koje su stigle iz Moskve. Zato je za SAD od strateškog interesa da nekako preseče veze Beograda i Moskve, pre svega vojne – objašnjava izvor, jedan od najiskusnijih zapadnih diplomata u Beogradu.

Parkirao je BAHATO – iza brisača je zatekao KONDOM i poruku koja ga je RAZVALILA! (FOTO)

Kako kaže izvor, ovo pitanje ima apsolutni prioritet čak i u odnosu na rešavanje kosovskog problema:

Ovo su detalji paketa:

1. Odricanje Srbije od Rusije i Putina, prekid vojne saradnje sa Rusima

2. Američka vojna pomoć Srbiji: isporuka eskadrile F-16 (u njoj može biti od 12 do 24 aviona), većeg broja borbenih oklopnih vozila, u perspektivi i nabavka nekog od američkih PVO sistema

3. Veća saradnja sa američkom vojskom, uključujući obuku srpskih kadrova i više zajedničkih vežbi

JEDNOG DANA ĆE BITI NA SLOBODI: Ubica iz Novog Sada neće moći da dobije doživotnu kaznu, bez obzira na trostruko ubistvo

4. U perspektivi otvaranje američke baze u Srbiji

5. Ekonomski paket za Srbiju koji bi Vašington realizovao u saradnji sa EU

6. Pridruživanje Beograda sankcijama protiv Rusije (nije imperativ da to bude u kratkom roku)

     

(Dnevne.rs/izvor: espreso.rs)