SPREMNI SMO DA ODGOVORIMO: Predsednik Nikolić podigao nivo borbene gotovosti vojske Republike Srbije (INFO)

specijalac

Biro za koordinaciju službi bezbednosti, kojim je juče rukovodio premijer Srbije Aleksandar Vučić, predložio je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da donese odluku o dodatnom angažovanju Vojske Srbije na jugu zemlje

Biro za koordinaciju službi bezbednosti, kojim je juče rukovodio premijer Srbije Aleksandar Vučić, predložio je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da donese odluku o dodatnom angažovanju Vojske Srbije na jugu zemlje, kaže direktor VBA Petar Cvetković.

Biro je predložio Vladi Srbije da formira posebno telo koje će zajednički da koordinira akciju svih bezbednosnih struktura i snaga.

OBAVEŠTAJNI PODACI! POSLE MAKEDONIJE ALBANCI NAPADAJU SRBIJU, CRNU GORU I SRPSKU: Evo koji gradovi će biti METE!

Posle sednice Biroa, kojom je predsedavao premijer Aleksandar Vučić, direktor VBA Petar Cvetković rekao je novinarima da će tim telom da rukovodi komadant Žandarmerije Goran Dragović.

Na sednici Biroa na kojoj su učestvovali i ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razmatrana je situacija u Makedoniji i uticaj tog stanja na teritoriju Srbije i doneti su pomenuti predlozi kako bi se sprečilo prelivanje sukoba iz Makedonije na teritoriju Srbije.

Srbija je podigla nivo borbene gotovosti i spremna je da zajedno sa ostalim bezbednosnim strukturama brani njen teritorijalni suverenitet i integritet, poručio je večeras ministar odbrane Bratislav Gašić tokom obilaska baze Cvore na granici sa Makedonijom.

– Spremni smo da zajedno sa ostalim bezbednosnim strukturama Republike Srbije odgovorimo na sve izazove koji bi ugrozili teritorijalni suverenitet i integritet zemlje i njenih građana – rekao je ministar u izjavi za Tanjug.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Telegraf.rs)

2 Comments on "SPREMNI SMO DA ODGOVORIMO: Predsednik Nikolić podigao nivo borbene gotovosti vojske Republike Srbije (INFO)"

  1. cika Nesa | 12. May 2015. at 11:56 |

    mog djoku ce da odgovorite sa11000 pesadinaca pod hitno uvesti vojni rok i hitno povecati profesionalce za bar jos 11ooo

Comments are closed.