SPREMITE SE ZA SPEKTAKL KOJI SE ČEKAO 96 GODINA: Večeras TAČNO u 23:45 časova pogledajte u nebo, ako ugledate OVO pratiće vas sreća DO KRAJA GODINE! (VIDEO)

horoskop

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Noć zvezda padalica jedna je od najiščekivanijih noći u godini, a ovogodišnji nebeski spektakl kišemeteora, popularno nazvan i suze svetog Lovre, navodno će biti najsjajniji ikad zabeležen.

Meteorska kiša Persida prema prognozama astronoma, ove će godine svoj vrhunac dosegnuti 12. avgusta, kada će osvetleti celo nebo, a neki od njih biće vidljivi i danju.

Navode i kako je ovo jedinstvena prilika za doživeti ovakav spektakl, jer će sledeći istog intenziteta biti vidljiv tek za 96 godina.

[adsenseyu1]

Kiša Persda je inače jedna od najsjajnijih kiša meteora u godini, događa se inače između 17. jula i 24. avgusta.

Njen vrhunac obično je najvidljiviji između 12. i 13.avgusta. Još večeras ćete moći da vidite više od stotinu zvezda padalica po satu.

Milojko pitao Britni Ris – da li spavaš mirno? Amerikanka BEZ DLAKE NA JEZIKU odgovorila i njemu i Ivani Španović (FOTO)

Neki zvezdu padalicu vezuju za smrt, pa se smatra da zvezda preminulog pada, jer se njegov život ugasio.

U nekim krajevima Srbije se veruje da se na mestu gde zvezda padne nalazi skriveno zlato.

[adsenseyu5]

Podsetimo, danas počinje i Gospojinski post uoči velikog praznika Uspenja Presvete Bogorodice odnosno Velike Gospojine i traje 14 dana.

ASROLOZI OTKRIVAJU: Šta bi HOROSKOPSKI ZNAKOVI izmenili kada bi mogli da VRATE VREME

To je najkraći, dvonedeljni post, ali veoma strog, ispred kojeg po strogosti prednjači samo Vaskršnji.

Uveden je u čast i prema primeru Presvete Bogorodice, Majke Božije, koja je vreme pre upokojenja provela u stalnom postu i molitvi.

NEMOJTE BITI U ‘MRAKU’: Kakva prijateljstva svaka žena mora da prekine

Prema narodnom verovanju, svi običaji na današnji dan vezuju se za vodu i bosiljak za koji se veruje da je božja biljka.

Zato običaji nalažu da se danas u jelo stavi malo ove biljke i posluži ukućanima, kako bi vas Presveta Bogorodica zaštitila od zla.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor:  

[adsenseyu2]