SPREMITE SE: Večeras nam stiže PLAVI MESEC – ali ovog puta donosi sasvim DRUGAČIJU MAGIJU! (INFO)

plavi-pun

Foto: pixabay /dnevne.rs

“Plavi Mesec” je izlaz koji se u poslednje vreme koristi za drugi puni Mesec u istom kalendarskom mesecu – ali ranije su astrolozi i astronomi ovim imenom nazivali jedan drugi nebeski spektakl – koji nas uskoro očekuje.

Naime, normalno je da se tokom jednog godišnjeg doba pojave tri puna Meseca. Ali, ponekad, i to jako retko, dešava se da u toku iste sezone imamo četiri puna Meseca – što je slučaj upravo ovog proleća. U takvim slučajevima se treći pun Mesec naziva – plavim Mesecom, navode na sajtu earthsky.org.

Upravo takav će naš satelit biti sledećeg petka, a uz ove savete astrologa imate nedelju dana da se ljudski propremite i na najbolji način iskoristite ovaj astronomski spektakl.

Posledni plavi Mesec po sezonskoj definiciji dogodio se 20. avgusta 2013. godine, a sledeći stiže tek 2018. Ovaj Mesec, naravo, neće zaista biti plav, već je to samo simpatičan naziv koj su mu tokom godina nadenuli. Međutim, iako će na oko biti sasvim običan, astrologija kaže da ćete njegova dejstva i te kako osetiti.

[adsenseyu1]

Naime, plavi Mesec u maju stiže nam baš u trenutku kada su čak četiri planete u retrogradnom hodu – Merkur do 22. maja, Mars do 29. juna, Saturn do 13. avgusta, a Pluton čak do 26. septembra. Sama pojava plavog Meseca će učiniti da se sva dejstva ovih planeta koja ste do sada osećali dodatno pojačaju – a to znači da ćete imati osećaj razdražljivosti, mogući su ljubavni problemi, svađe i krajevi.

Earth, Planet, Globe, Space, All, Universe, Blue PlanetPun Mesec se oduvek vezivao za kraj, baš kao što se mlad Mesec vezuje za novi početak. Kada tome dodamo i činjenicu da su vam sve retrogradne planete jasno dale do znanja da je vreme da sednete i dobro se zamislite o tome šta u vašem životu treba da se nastavi, a čemu je došao kraj – više je nego jasno da će sledeći petak biti idealan trenutak za krajeve – bilo da se radi o vezi, poslu ili nečemu drugom što želite da okončate. Želite da ostavite pušenje, da prestanete sa konzumiranjem slatkiša, okončate vezu sa partnerom?

[adsenseyu1]

Ovo je pravo vreme.

Poslednji pavi Mesec bio je 2013. godine – razmislite, da li ste možda tada započeli nešto što želite da završite? Ako jeste, to vam je znak. Mnogima će ovaj period biti idealan da malo uspore, pogledaju oko sebe i shvate šta žele u životu.Zato, iskoristite narednih nekoliko dana za razmišljanje – šta to želite da okončate, kako biste stvorli mesta za novi početak? Uz magiju plavog Meseca sve će ići mnogo lakše.

Nature, Month, Blue Moon, Image

(Dnevne.rs /Izvor: LJK /24sata)