SPREMA SRBIJI VELIKU NESREĆU: Tajni plan Vilijama Vokera i Ramuša Haradinaja

Kosovo

Foto: twitter

Albanski lobista koji je namestio bombardovanje SR Jugoslavije 1999. time što je izmislio navodni masakr civila u Račku obećao da će stvoriti „veliku Albaniju“

Povampirio se još jedan osvedočeni srbomrzac! Bivši šef verifikacione misije OEBS na Kosovu Vilijam Voker, koji je praktično nekadašnjoj SR Jugoslaviji namestio bombardovanje 1999. time što je iskonstruisao navodni masakr u Račku, najavio je da ima projekat za stvaranje „velike Albanije“!

[adsenseyu1]

Voker je, govoreći na svečanosti povodom 17 godina od osnivanja Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, rekao da od 1999. često dolazi na Kosovo, „s jednim ciljem – da Kosovo nastavi s koracima koje svi čekaju od 1999“. Ovaj put, dodao je Voker, došao je na Kosovo jer želi da predstavi „novi projekat na kojem radi“.
– Cilj ovog projekta na kojem radim je za sve Albance, na Kosovu, u dijaspori, u Albaniji. Radim na zajedničkom projektu njihovog ujedinjenja. Albanci u svetu bili su ujedinjeni devedesetih isključivo u svrhu oslobađanja Kosova. Bio sam sa njima kad su proglasili nezavisnost. Albanci su dobili i došli su zajedno da slavimo, sad je vreme posle nezavisnosti, za poslednji korak, da svi budemo zajedno, da se ostvari ovo dostignuće – dodao je on.

Priznanje od Albanaca

Voker je, inače, poznat kao šef misije koja je uticala na formiranje međunarodnog javnog mnjenja da tadašnju SR Jugoslaviju treba bombardovati, što se i dogodilo u proleće 1999. godine. To je uradio tako što je praktično iskonstruisao navodni masakr albanskih civila u Račku na KiM (videti okvir).

Vokeru je u januaru ove godine u selu Račak otkrivena statua.

[adsenseyu4]

Vilijamova prevara

Sudija Danica Marinković, koja je u to vreme bila šef srpskog istražnog tima Okružnog suda u Prištini, prva je Srpkinja koja je ušla u selo Račak, iako joj Voker to nije dozvoljavao.
– Račak je bio jedna velika prevara! Tamo nije bilo masakra, već sukoba pripadnika OVK i srpske policije. Kad smo stigli na lice mesta, od leševa nije bilo ni traga, tela su već bila u džamiji, preobučena. Na telima smo pronašli tragove barutnih čestica. U Račku smo zatekli veliku količinu naoružanja, ručne bombe, sanduke s municijom, vojne uniforme, pune torbe sa oružjem. Sve smo to skicirali, snimili i popisali, a onda utovarili u kamion. Odmah mi je bilo jasno da je Račak uporište OVK, a ne selo u kom su bili nedužni civili, kako su zapadne sile kasnije predstavile – kaže Marinkovićeva i dodaje:
– Kad sam bila svedok odbrane za Račak Miloševiću i ostalim Srbima u Hagu, ne samo da sam uspela da dokažem da je to bio sukob između albanskih terorista i policije već je tužilac „slučaj Račak“ izbacio iz optužnice. A povod za bombardovanje bio je upravo Račak. Kakav apsurd, gde je tu pravda…

(Dnevne.rs/Izvor:Svetlana Vojinović,Kurir.rs)

[adsenseyu2]