SPOMEN-OBELEŽJE Toše Proeski NAPOKON dobija svoju VEČNU KUĆU, a ovako će izgledati (VIDEO)

pevač

Foto: Promo

Pevačev “večiti dom” nalazi se na groblju Gumenje u Kruševu, a već skoro 12 godina reč je o improvizovanoj metalnoj konstrukciji koja je pokrivena i ograđena plastikom i najlonima!

Navršiće se 16. oktobra 12 godina od stravične nesreće u kojoj je život izgubio jedan od najboljih glasova Balkana Toše Proeski.

Pevačev “večiti dom” nalazi se na groblju Gumenje u Kruševu, a već skoro 12 godina reč je o improvizovanoj metalnoj konstrukciji koja je pokrivena i ograđena plastikom i najlonima, prekrivena tepisonom od veštačke trave, dok je prostor oko groba popločan behaton pločama, koje propadaju.

No, konačno, opština Kruševo objavila je javni poziv kompanijama za izgradnju spomen-obeležja.

PORODIČNA TRADICIJA: Svetlana, ljupka devojka i strog policajac sa pištoljem

Emisija “360 stepeni” skopske televizije “Alsat-M” najavila je animaciju idejnog dizajna novog “večnog doma” Tošeta Proeskog, a dizajn je uradio arhitekta Žarko Čeausevski.

Prema informacijama koje su objavljene u Elektronskom sistemu javnih nabavki, izgradnja bi trebalo da počne 10. septembra i bude gotova do kraja novembra.

Arhitekta Čeauševski je i pre nekoliko godina pobedio na konkursu za uređivanje grobnice Proeskog, ali ta ideja nije realizovana, između ostalog i zbog toga što je objekat veći i skuplji. Kako su otkrili prisluškivani razgovori, projekat je takođe bio podložan političkim kalkulacijama tadašnje centralne vlade.

         

(Dnevne.rs/Izvor: KURIR.RS/ALSAT-M )