ŠOKANTNO: Hrvati okrivili Srbe za prekid utakmice sa Češkom?! (FOTO)

zastave

Foto: AP/Tanjug, gov.rs

Deo huligana koji su izazvali petominutni prekid utakmice Hrvatska – Češka u Sent Etjenu, nisu hrvatski državljani već državljani Srbije i BiH, tvrdi splitski list Slobodna Dalmacija, pozivajući se na “dobro proverene izvore”
[adsenseyu6] –Dok Hrvatska čeka da UEFA kazni Fudbalski savez naših komšija zbog nereda njihovih navijača na utakmici protiv Češke, tamošnji mediji su došli do neverovatnih informacija da incidente nisu izazvali Hrvati, već državljani Srbije i BiH?!

Ovu vest u nedelju je objavio portal Slobodna Dalmacija, koji, na osnovu nezvaničnih informacija, tvrdi sledeće:– Deo huligana koji su izazvali petominutni prekid utakmice Hrvatska – Češka u Sent  Etjenu, nisu hrvatski državljani već državljani Srbije i BiH.

U nastavku teksta navodi se da informacija nije “sto posto proverena, ali da postoji velika verovatnoća u istinitost ove tvrdnje”.– Naravno, informacija nije u potpunosti proverena, ali je izvor više nego pouzdan, barem je bio do sada. Informacija je došla iz TV krugova, nekih evropskih TV stanica koje se bave prenosom sportskih programa.

Taj deo huligana, koji prema ovoj informaciji nisu iz Hrvatske, niti su državljani te zemlje, uhapšeni su i nalaze se u zatvoru u Francuskoj i nad njima se sprovodi kriminalistička obrada.

Hrvati su objasnili i kako su se “uljezi” uspeli infiltrirati na tribinu i izazvati haos.

– Prema neslužbenoj priči, neki od ovih prestupnika, odnosno fudbalskih huligana uspeli su da nabave dresove hrvatske reprezentacije, te su tako u kockicama izazvali “bengalski” prekid utakmice, koji hrvatsku fudbalsku reprezentaciju na kraju može koštati igranja na Euru ili nastupa u nekim od predstojećih kvalifikacija. Dok je jedan deo huligana bio u kockicama, drugi je deo je bio obučen u civilnu odeću.

Hrvati idu dalje u ovoj priči, pa pišu da je i reakcija ostalih hrvatskih navijača, koji su napali izazivače nereda, mogla da bude pokazatelj da nešto tu nije kako treba.

– Da bi se zaista moglo raditi o “uvoznim” huliganima daje se naslutiti i na osnovu reakcija hrvatskih navijača, koji su se u jednom trenutku, nakon bacanja baklji fizički sukobili sa izazivačima nereda.

Dakle, Hrvati izgleda čine sve ne bi li minimizirali krivicu svojih navijača i prebacili je na drugog, a sve kako bi izbegli, izvesno je, oštru kaznu UEFAU pomenutom tekstu se već postavlja pitanje “po čijem nalogu su to uvozni navijači izazvali incident?”

Foto: slobodna dalmacija/printscreen

Foto: slobodna dalmacija/printscreen

Ako se zaista pokaže da su “uvozni” huligani izazvali prekid postavlja se jednostavno pitanje, za koga i za čije su novce oni to uradili, odnosno ko ih je stimulisao da izazovu prekid.

[adsenseyu1]

Zasigurno bi svima u Hrvatskoj bilo puno lakše ako se pokaže da su nered izazvali “uvozni” huligani, a na taj bi se način i poništila osuda prema Torcidi prema kojoj sada svi upiru prstom – piše splitska Slobodna Dalmacija.

Na kraju ove neverovatne priče, ide i zaključak:

– Naravno, postavlja se pitanje i ko je bengalke uneo na stadion. Prema izveštajima sportskih novinara koji izvještavaju sa Eura, kontrole na ulazima su vrlo površne i traljave, pa zaista ne bi čudilo kada bi se na stadione moglo uneti i nešto puno gore od bengalki ili topovskih udara.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)