ŠOK Novak Đoković sa naočarima za sunce u 10 uveče: Imam INFEKCIJU OBA OKA, a onda se pojavila i ozbiljna alergija!

teniser

Foto: printskirn /twitter Dubai Tennis Champs

Najbolji teniser sveta Novak Đoković iznenadio je mnoge novinare kada se, posle predaje meču Špancu Felisijanu Lopezu, u četvrtfinalu turnira u Dubaiju, u 10 sati uveče pojavio sa naočarima za sunce. I ne čudi – ima jaku infekciju oba oka.

Novak je zbog tih problema predao meč posle prvog seta koji je dobio Lopez sa 6:3.

“Imao sam problem sa okom. Imao sam ga još otkako sam stigao u Dubai. Počelo je sa infekcijom, a onda se desila i ozbiljna alergija. To je ono što je meni rečeno. Stanje se pogoršalo u ova dva dana, nažalost. Ovo je prvi put da mi se to dešava sa okom. Nisam imao sreće. Danas je bilo izuzetno osetljivo na svetlost, jednostavno mi se nije dalo. Stvarno sam tužan što sam turnir završio na ovakav način. Izvinjavam se, naravno… Izvin javam se svima koji su došli da gledaju meč. Izvinjavam se i direktoru turnira i svima koji su došli da me bodre. Jako mi je žao što sam ovako završio sa nastupom ovde, ali ovo stanje me je primoralo”, rekao je Novak.

[adsenseyu1]

On se osvrnuo i na činjenicu da je prekinuo sjajan niz rezultatskih uspeha.

“Vidite, to mi nije trenutno na pameti. Prosto, voleo bih da ovaj problem sa okom utihne u narednih nekoliko dana. Mnogi važni događaji me čekaju. Tu je Dejvis kup, u mojoj zemlji, pa Indijan Vels, Majami i, svakako, sezona na terenima sa šljakom. Mislim, ja se fizički osećam dobro. I psihički. Ovo je, prosto, nešto za šta sam očekivao da će proći za nekoliko dana. Ali, nažalost, stanje se pogoršalo i sada sa tim moram da se nosim”, rekao je najbolji teniser sveta.

 

Upitan da li se radi samo o jednom oku, Đoković je odgovorio odrečno.

“Ne, u pitanju su oba. Počelo je na desnom, ono i jeste u gorem stanju, ali zahvaćena su oba”, otkrio je naš najbolji teniser, dodavši da turnirski doktor i nije mogao mnogo da uradi kada ga je pozvao tokom prvog seta.

On je istakao da želi uspehe Felisijanu Lopezu, čestitajući mu na dosadašnjim partijama.

[adsenseyu1]

“Ne želim da se ništa oduzme od njegovog odličnog nastupa protiv mene. Ali, jednostavno mi ništa nije išlo. Znao sam da neće biti baš sjajno još jutros, a i očajan mi je bio trening. Da, trudio se jesam, i nadam se da će ljudi to prepoznati”, rekao je Novak i osvrnuo se na činjenicu da inače nosi kontaktna sočiva:

“Rečeno mi je da ih sada ne nosim, jer ona ne pomažu oporavku u ovakvim situacijama. Pogoršavaju ih. Nosio sam ih u prethodnom meču, ali ne i u ovom. To je sve. Da imam treće oko, igrao bih ovaj turnir. I, izvinjavam se što pričam sa vama noseći naočare za sunce u 10 uveče. Nije to uobičajeno, ali tako je kako je i ja se samo nadam da će biti bolje”.

(D. Nikolić /Blic)