ŠOK I NEVERICA zbog najnovijih saznanja o nesreći u Alpima: KOPILOT NAMERNO SRUŠIO AVION?

nemacka-kompanija

Tužioci iz Francuske citirali su poruku dobijenu iz audio snimka iz kokpita, na kojem se čuje da je “pilot napustio kabinu i da više nije u mogućnosti da se vrati u nju”. 

Do ovih podataka došli su nakon ispitivanja crne kutije, izvučene iz olupine aviona.

Poslednjih deset minuta kopilot nije rekao ni jednu reč, dok je pilot očajnički preko interfona molio da ga pusti nazad u kabinu – rekao je tužilac Bris Robin, otkrivši da je kopilot u tim trenucima bio živ i zdrav.

[adsenseyu4]

– Čuli smo disanje do poslednjeg trenutka, tako da smo sto posto sigurni da je bio živ. Kapetan mu se deset minuta ranije preko interfona jasno predstavio i zamolio ga da mu otvori vrata. Međutim, nikakve reakcije od njega nije bilo – saopšteno je.

Andreas Lubic, kopilot, avio nesreća, German vings, Foto Twitter

Tužilac je upitan i za nacionalnosti pilota.

– Obojica su nemački državljani. Verovatno vas zanima da nije pronađena nikakva veza između njih i terorista. Imamo snimak razgovora iz kokpita u poslednjih pola sata leta. Kopilot i pilot prvih su 20 minuta razgovarali potpuno normalno, a onda je pilot izdao poruku da će avion “brzo sleteti u Dizeldorf – rekao je.

U tim trenucima kapetan je zamolio kopilota da preuzme upravljanje aviona i nakon toga se čulo guranje sedišta prema vratima kokpita. Kopilot je zatim počeo sa spuštanjem aviona. Namerno? Svakako, to se ne može napraviti automatski – rekao je Robin.

“Lufthansa” i “Džermanvings” u prvi mah nisu želeli da objave identite pilota, ali se za to se pobrinuo nemački “Bild”. Oni tvrde da se kapetan aviona zvao Patrick S., inače otac dvoje dece, a kopilot je već pomenuti Andreas Lubic (28), a poreklom je iz Montabaura.

[adsenseyu1]

(Blic)