ŠOK BOMBE I PUCNJAVA U SEVERNOJ MITROVICI: Uhapšen Marko Đurić!

hapšenje

Foto ;Printscreen/TV Pink

Interventna jedinica Kosovske policije uhapsila direktora Kancelarije za KiM. U Kosovskoj Mitrovici se oglasile sirene za uzbunu

Pripadnici interventne jedinice Kosovske policije priveli su danas popodne, nešto posle 17.30 sati, direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića.

Ðurić je uhapšen u sali Mitrovačkog dvora, gde je upravo bio počeo razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM.

Kako su građani Mitrovice pokušali da spreče ulaz u zgradu, kosovska policija bacila je šok bombe. Nakon toga su ušli i odveli Ðurića. U Mitrovici su se oglasile sirene za uzbunu.

Foto: TV Printscreen

Foto: printscreen/TV Pink

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da su on i Selaković došli u Kosovsku Mitrovicu da sa Srbima sa KiM razgovraju o bućnosti južne pokrajine i poručio da bez njih nema rešenja za KiM.

– Došli smo kao što smo obećali i dogovorili pre nekoliko dana. Došli smo da vam prenesemo poruku da KiM i sever KiM nikada neće biti deo samoproglašenog Kosova ili velike Albanije – rekao je Đurić.

On je istakao da je politika Srbije postizanje kompromisa koji će značiti da Srbija na KiM “treba da dobije nešto”.

Selaković je izjavio da su došli da čuju glas naroda, da su dosad čuli različite predloge i viđenja i pokazali da je ideja Aleksandra Vučića o pokretanju dijaloga vratila Kosovo i Metohiju u žižu političke stvarnosti.

– Zato smo ovde i ništa nije mogla da nas spreči da dođemo – rekao je Selaković.

On ističe da dalje moramo sami i da svesni toga ne smemo dozvoliti drugima da naprave razdor.

POSLEDNJI DETALJI NESREĆE U NIŠU: Putnici vrištali dok je autobus udarao u bandere i ograde, povređena devojčica (FOTO)

– Prištini poručujemo da ne pretite nasiljom, jer mi odavde ne idemo. Ostajemo, jedinstveni i sa željom da gradimo da srpska pokoljenja – rekao je Rakić.

(Dnevne.rs/Izvor: Pink.rs)