‘ŠOK BOMBA’: Vladimir Putin predložio Stivena Sigala za posrednika između Moskve i Vašingtona! (VIDEO)

glumac-podrska
Sigal je pravi čovek da “povuče sa ivice” odnose Rusije i SAD, rekao je Putin prema tvrdnjama četvorice sadašnjih i bivših zvaničnika Amerike

MOSKVA/VAŠINGTON – Ruski predsednik Vladimir Putin znao je da su njegovi odnosi sa SAD došli skoro do crvene linije kada je sreo Baraka Obamu na marginama samita G-8 u junu 2013.

Ruuki i američki predsednik se nikada nisu nešto posebno slagali.

[adsenseyu4]

Kada su se sreli 2009. u Rusiji Putin je kritikovao Obamu za sve ono što je Amerika radila poslednje dve decenije protiv Rusije. I sve to uz čaj iz samovara. Upućeni tvrde da je obama tokom dvosatnog razgovora jedva uspevao da dođe do reči.

glumac

Na početku novog Putinovog mandata 2012. odnosi su još više zahladneli jer je prvi čovek Rusije odlučio da kontrira Obami time što nije želeo da stopira isporuku oružja režimu Bašara al Asada.

A onda dolazi do neočekivanog obrta. Usledio je pravi diplomatski šok – Putin predlaže glumca Stivena Sigala kao ruskog počasnog konzula za Kaliforniju i Arizonu i time ga promoviše u potencijalnog posrednika između Bele kuće i Kremlja.

Sigal je pravi čovek da “povuče sa ivice” odnose Rusije i SAD, rekao je Putin prema tvrdnjama četvorice sadašnjih i bivših zvaničnika Amerike.

Ovo doduše ne bi trebalo mnogo da čudi jer Sigal dobro poznaje Rusiju. Njegova baka je poreklom iz Vladivostoka a dobar je prijatelj i sa šefom Kremlja.

Obama je bio i više nego zapanjen ovim predlogom.

Foto: AP

Foto: AP

“Naša reakcija je bila u stilu – Mora da se šališ!”, rekao je američki zvaničnik koji je prisustvovao sastanku.

Ipak, kako se ističe, i SAD su imale svoj “biser”. Naime kada je dugogodišnji ambasador SAD u Moskvi Majkl Mekfaul trebalo da ode sa tog mesta, pojedini su lobirali da na to mesto dođe ni manje ni više nego Arnold Švarceneger.

Holivudska zvezda i nekadašnji guverner Kalifornije je kako pojedini tvrde mogao da bude dobar izbor za ambasadora u Moskvi. “Teško bi mogli da zaplašite nekoga kao što je Švarceneger”, bio je jedan od argumenata nekadašnjeg obaveštajnog oficira SAD.

[adsenseyu1]

Naravno da da ideja ipak nije prošla iako je taj isti oficir tvrdio da bi se Putin i Švarceneger lako pronašli – obojica kao mačo tipovi mogli bi da razgovaraju i na nemačkom jeziku.

Podsećanja radi, Sigal je majstor aikidoa i nosilac crnog pojasa sedmi dan. On je prvi stranac koji je u Japanu otvorio sopstvenu školu Aikida. Tečno govori japanski.

Sigal se u nekoliko navrata sreo sa Putinom. Kroz medije tvrdi da se s njim zbližio kroz ljubav prema borilačkim veštinama, a pozdravio je i rusko pripajanje Krima.

https://www.youtube.com/watch?v=alYjGuJviRI

(Buzzfeed/Independent)