SOCIJALNI RADNICI OTKRILI GORICI GDE JOJ JE DETE: Da li će mali Nikola ponovo biti sa majkom?

beba

Foto: Telegraf

Priča o malom Nikoli iz Velike Ivanče, kog je Centar za socijalni rad Mladenovac otrgao iz majčinog naručja samo 20 dana posle rođenja, konačno bi mogla dobiti srećan kraj. Možda… A možda i ne. Do pre dve nedelje Gorica Milojković (23) nije ni znala gde joj je dete. Socijalni radnici su joj davali nepostojeće adrese, na kojima je bezuspešno tragala za sinom. A onda se nešto promenilo. Ili nije. Ni Milojkovići više nisu sigurni u šta da veruju.

– Samo da nam vrate Nikolu, pa neka umrem odmah – rekli su nam svi u porodici Milojković kad smo ih posetili. Njima je Nikola oduzet zbog siromaštva u kojem žive. Zbog prozora koji ne dihtuju dobro, između ostalog.

Da je siromaštvo uzrok za oduzimanje dece, onda bi u Srbiji trebalo oduzeti 390.000 dece, jer toliko njih prima dečji dodatak i živi na granici siromaštva.

U želji da što pre vrate malog Nikolu pod okrilje porodične kuće, Milojkovići su uložili sva sredstva koja imaju (i nemaju) kako bi adaptirali kuću za njega i Goricu. Krečilo se danima, promenjen je nameštaj, nabavljen čak i krevetac, da Centar ne bi zamerao što dečak spava na krevetu.

Kada smo ih videli pre dve nedelje, ova skromna porodica nije mogla da sakrije tugu u očima. Nikolina baka Vera je jedva sputavala suze. Pored toga što nije sa njima, bolelo ih je i to što ne znaju gde je, ni kad će ga videti. Nismo sigurni šta se promenilo u mišljenju Centra za socijalni rad, ali rešili su da majci otkriju gde se dete nalazi.

PLAKAO SAM I DRŽAO GA U RUKAMA, MASIRAO SRCE ALI JE BILO UZALUD: Pod Ivicinim (39) kolima je preminuo MALI ANĐEO iz Niša (FOTO)

– Nikola je u hraniteljskoj porodici u Malom Iđošu. Juče su nam baš dozvolili da ga vidimo, pa je Gorica provela dva sata sa njim. I dalje nam ponavljaju jedno te isto: da su uslovi za život u našoj kući neodgovarajući, ali sad bar znamo gde su ga odveli – kaže za Telegraf deka malog Nikole, Rade Milojković.

Dodaje da, ipak, postoji velika šansa da od sledeće nedelje krevetac u dečjoj sobi više ne bude prazan.

– Tako su nam bar rekli. Kada sledeće nedelje odemo da ga vidimo, velika je verovatnoća da će nam vratiti dete – kaže Rade sa nadom u glasu.

Od trenutka kada je Nikola oduzet porodici, mnogi dobri ljudi poslali su im stvari za bebu, da mu ništa ne zafali kada ga vrate kući. Soba je sada puna stvari za bebu.

SRBIJA IMA JASAN CILJ: Kosovo treba da prizna manje od 100 zemalja, evo i zbog čega

– Nedostaje mi sin. Sanjam dan kad će ga vratiti. Rodila sam zdravog dečaka dva dana pred Novu godinu, a žena is Centra za socijalni rad kaže da nam prozori ne dihtuju dobro i da mu se krivi kičma jer spava na krevetu, a ne u krevecu. Moja dva brata i ja smo rođeni i odgajeni u istoj ovoj kući, pa vidite kako smo jaki, ništa nam ne fali – kaže dečakova majka, Gorica, koja odbrojava dane.

BRANISLAV 26 GODINA ŽIVI NA ULICAMA BEOGRADA: Imao sam ženu, posao, pasotku, A ONDA JE SVE KRENULO NIZBRDO

Ukoliko želite da pomognete Milojkovićima da obezbede sve što je neophodno malom Nikoli, pozovite ih na 062/815-39-12

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs, J. S/[email protected])