SOBA SMRTI: Evo kako izgleda redakcija Šarli edbo nakon masakra (FOTO) (VIDEO)

krv
Ovde su pobijeni novinari i urednici francuskog satiričnog magazina

PARIZ – U javnost je procurela prva fotografija unutrašnjosti redakcije francuskog nedeljnika Šarli ebdo snimljena odmah posle jučerašnjeg terorističkog napada.

U napadu je ubijeno 12 osoba, od čega 10 novinara i urednika i dvojica policajaca.

JOŠ JEDAN ŠOK U PARIZU: Novi teroristički napad, preminula ranjena policajka

Ova potresna fotografija je svedočanstvo strašnog zločina koji su počinili braća Said i Šerif Kuaši. Braća su u bekstvu i, prema poslednjim informacijama, vraćaju se u Pariz.

Treći osumnjičeni napadač, 18-godišnji Hamid Murad, sam se predao policiji i tvrdi da je u vreme napada bio u školi, za šta, izgleda, ima i svedoke.

[adsenseyu1]

Ovako je izgledala redakcija Šarli ebdo pre terorističkog napada 7. januara 2014. godine:

Podsećamo na detalje ovog terorističkog napada:

Napad je izveden u 11.30 u pariskom sedištu lista u 11. arondismanu tokom redakcijskog sastanka, tako da je skoro celo uredništvo bilo u zgradi. Deset novinara, urednika i karikaturista ubijeno je u redakciji. Među ubijenima je i karikaturista i glavni urednik Stefan Šarbonije, poznatiji kao Šarb. Ubijeni su i poznati crtači Žan Kabu, Žorž Volinski i Bernar Tinju Verlak.

Jedan od ubijenih policajaca je bio u zgradi kao Šarbonijeova lična pratnja – Šarbonije je bio pod stalnom policijskom zaštitom zbog ranijih pretnji.

[adsenseyu1]

Napad su izvela tri maskirana napadača, koji su bili obučeni u crno. Nosili su automatske puške tipa “kalašnjikov” i jedan raketni bacač i navodno su po ulasku u zgradu po imenu tražili žrtve. Tokom napada su uzvikivali “Alah je veliki” i “Osvetili smo proroka”.

Ubijeni novinari (Foto mosaiquefm.net)Ubijeni novinari (Foto mosaiquefm.net)

Kad su se dali u bekstvo, sukobili su se s policijom u okolnim ulicama i uspeli da im umaknu. Tom prilikom je hladnokrvno ubijen jedan policajac, inače musliman -Ahmed Merabet. Molio je za milost, ali su ga hladnokrvno ubili metkom u glavu. Ostavio je za sobom ženu i bebu.

(Kurir)