SNS I SVM OSVOJILI VOJVODINU! Evo kome su građani srpske pokrajine dali najviše glasova, a ko je NAJGORE PROŠAO

vojvodina

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Naprednjaci su najubedljiviji bili u Vojvodini, drugi su socijalisti, a treći radikali

U Srbiji su se danas održali vanredni parlamentarni izbori, izbori za Skupštinu Vojvodine i lokalni izbori. Građani su birali 11. saziv republičkog parlamenta od uvođenja višestranačja u Srbiji, kao i novi saziv pokrajinskog parlamenta i najvećeg broja lokalnih samouprava, budući da u svega 14 njih nema izbora, jer mandati tamošnjim skupštinama nisu istekli. Telegraf.rs vam iz minuta u minut donosi najnovije rezultate!

Prema prvim preliminarnim rezultatima na redovnim pokrajinskim izborima najviše glasova birači su dali SVM, koji je osvojio 32,6 odsto, SNS je dobila 19,5 odsto, Demokratska stranka 12,4 odsto.

[adsenseyu5]

DZVM, prema prvim preliminarnim rezultatima, osvojila je 12,1 odsto, LSV 5 odsto, SDS 4,1 odsto, a SPS i SRS po tri odsto.

Članica Pokrajinske izborne komisije (PIK) Jelena Zlojutro rekla da je izvesno da će izlaznost u Vojvodini biti veća u odnosu na pokrajinske izbore 2012. godine.

Zlojutro je rekla Tanjugu da dosadašnji uzorak pokazuje da je izlaznost za šest procenata veća u odnosu na prethodne pokrajinske izbore održane pre četiri godine.

Ona je rekla da, osim danas pomenute nepravilnosti na jednom biračkom mestu broj 24 u Zmajevu, kada je glasanje na kratko prekinuto zbog toga što je na glasačko mesto došao jedan birač sa ispunjenim glasačkim listićem, PIK-u stigao prigovor od strane Koalicije “Građani i građanke Srbije” da je došlo do pretnji i fizičkih napada na teritoriji Subotice.

“Taj prigovor ćemo razmotriti na prvoj senici Pokrajinske izborne komisije u roku od 48 sati”, rekla je Zlojutro.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)