SMRT NASTUPILA UTAPANJEM: Roditelji Stefana Ilića idu u ZATVOR ako se utvrdi da ga je UBIO brat?

stefan
– Moguće su tu razne stvari. I da se Stefan sam udavio kada se kupao u reci, ali i da ga je Uroš gurnuo ili udario. Konačan odgovor će dati istraga – navodi izvor iz istrage

Stefan Ilić (12) pronađen je juče mrtav u reci Karaš nakon trodnevne potrage. On je u subotu nestao u Banatskoj Subotici kod Bele Crkve i za njega se verovalo da je otet jer je njegov mlađi brat Uroš ispričao kako su ga otela trojica muškaraca.

Međutim, ispostavilo se da je njegov mlađi brat sve vreme lagao i da je izmislio priču o otmici i otmičarima. Dalja istraga će pokazati kako je nesrećni Stefan nastradao, da li se sam udavio ili je možda i ubijen.

[adsenseyu1]

Obdukcija je pokazala da je smrt Stefana Ilića nastupila utapanjem, a da na njegovom telu nema povreda koje ukazuju na nasilnu smrt, osim masnica na leđima za koje se ne može utvrditi kada su nastale.

Specijalista sudske medicine kaže da se teško može utvrditi da li se neko utopio nesrećnim slučajem ili se udavio nakon što je gurnut u vodu.

Foto: Youtube, Facebook

Iskaz Uroša Ilića o bratovljevoj otmici od samog početka je policiji bio jako sumnjiv.

Iskusnim inspektorima koji su radili na ovom slučaju odmah je bilo jasno da Uroš laže i da pokušava da sakrije nešto strašno. Ipak, on se držao priče o otmici i sve dok nije pronađen bratovljev leš, nije odustajao od svoje verzije – kaže jedan policajac za “Informer”.

Foto: Facebook

On je do detalja opisao i otmičare i samu otmicu i to je znatno otežalo posao istrage.

[adsenseyu1]

Uroš je, za razliku od ostalih članova porodice Ilić, izuzetno inteligentan dečak. Policijski psiholozi kažu da je veoma manipulativan i da je, iako ima samo devet godina, zapravo on pravi gazda ove porodice. Tokom ispitivanja u policiji u više navrata je ispravljao oca, majku i sestru i videlo se da je najveći autoritet u familiji – kaže izvor blizak istrazi.

Foto: Wikimedia/Sors bona, Facebook

Uroš je izmislio i crni “fijat” sa registracijama KO(Kovin), u koji je, prema njegovoj priči uguran Stefan.

– U nedelju posle podne u okolini Vršca čak je zaustavljen crni “punto” u kome je bio čovek koji je gotovo potpuno odgovarao Uroševom opisu. Imao je na ruci tetovažu zmaja, a na zadnjem sedištu kola sedeo je dečak koji je neobično ličio na nesrećnog Stefana. Čovek, ni kriv ni dužan, zamalo nije uhapšen. Zadržan je sve dok nije stigla potvrda da mu je dete sa zadnjeg sedišta sin i da ima čvrst alibi za vreme kada je nestao mali Stefan – priča izvor iz policije.

U policiji kažu da za sada nije jasno zašto je Uroš lagao inspektore, kao ni da li su pravu istinu znali roditelji i ostali članovi porodice.

Foto: Google maps / Telegraf.rs

– Moguće su tu razne stvari. I da se Stefan sam udavio kada se kupao u reci, ali i da ga je Uroš gurnuo ili udario. Konačan odgovor će dati istraga. U svakom slučaju, ovaj slučaj će ući u istoriju kriminalistike. Pazite, ovde je osumnjičen dečak od devet godina koji, po zakonu, nikako ne može biti odgovoran – navodi izvor iz istrage.

Ukoliko se i utvrdi da je Uroš Ilić odgovoran za bratovljevu smrt, on neće moći krivično da odgovara. Krivičnu odgovornost mogu da snose njegovi roditelji Stevo Gages (45) i Gordana Ilić (42).

Po svemu sudeći, oni mučenici nisu ništa znali. Izgleda da je i njih izmanipulisao devetogodišnji Uroš – kaže policajac.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

 

2 Comments on "SMRT NASTUPILA UTAPANJEM: Roditelji Stefana Ilića idu u ZATVOR ako se utvrdi da ga je UBIO brat?"

  1. Uroš je intaligentan za razliku o ostalih članova porodice? Jako uvredljiv i diskriminišuć komentar, ne znam sa kojim kompetencijama je neko sastavio ovakvu rečenicu?

  2. Ovo nije novinarstvo. Navodi na sumnju bez dokaza i vredja ozaloscenu porodicu. Novinari ukljucite ukljucite savest kad koristite medijske mreze. Ovo lici na klevetu. Napravise monstruma od deteta.

Comments are closed.