Smenjeni načelnik Uprave kriminalističke policije Kecman: EVO ZAŠTO UBICA ZVEZDE “GRANDA” JOŠ NIJE UHAPŠEN

Foto montaza : Dnevne.rs / Fonet /fejsbuk, Jelena Krsmanovic

Foto montaza : Dnevne.rs / Fonet /fejsbuk, Jelena Krsmanovic

Smenjeni načelnik Dragan Kecman i vrh policije slažu se u jednom – istraga ubistva Jelene Marjanović vođena je izuzetno traljavo.

Kecman je s mesta načelnika Uprave kriminalističke policije smenjen u četvrtak, dva i po meseca od ubistva Jelene Krsmanović.

U vrhu policije, kako „Blic“ saznaje, njemu je zamereno da policija nije uradila dobro uviđaj na mestu na kojem je pevačica nestala.

[adsenseyu6] —Umesto da ograde ceo prostor, na nasipu su se šetali novinari, porodica Marjanović, komšije. Tragovi su počeli da se skupljaju tek sutradan, kada je Jelenino telo nađeno u kanalu. Loš uviđaj omeo je dalju istragu – kaže za „Blic“ izvor iz policije.S druge strane, Dragan Kecman je u saopštenju koje je prosledio medijima optužio upravo svog naslednika za aljkavu istragu. Kecman tvrdi da nije on odgovoran za „rijaliti istragu ubistva pevačice“ i da neće da odgovara za tuđe greške. On je upitao gde je njegova odgovornost, u tome što je njegov „naslednik, nametnuti zamenik, mimo njegove saglasnosti, a na osnovu direktive iz vrha MUP-a, vodio slučajeve umesto njega“.- Pitam se za šta je on danas nagrađen? Za koje profesionalne uspehe? Za rijaliti istragu ubistva pevačice Jelene Krsmanović? Nije on rešavao nerešene slučajeve, i one novijeg datuma i one iz prethodnih 20-ak godina. To sam činio ja – navodi razrešeni načelnik.Kecman se u saopštenju medijima na kraju zapitao i da li njegova smena ima neki drugi cilj.

– Da li je moje razrešenje poruka ubicama novinara i građana ove zemlje da sada opet mogu bez ikakvih prepreka da likvidiraju one koji drugačije misle? – zapitao se Kecman u saopštenju.

Ratko Kostić, koji se nezvanično pominje kao novi načelnik Uprave kriminalističke policije, trenutno je na funkciji pomoćnika načelnika beogradske policije.

Tražio sam uviđaj u Savamali

Dragan Kecman tvrdi da nema nikakve veze sa slučajem Savamale.

– Odmah nakon rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, insistirao sam na uviđaju i jedini ukazivao na potrebu za tim – naveo je Kecman.

Kecman tvrdi i da je kao član Komisije za istraživanje ubistava novinara nastojao da utvrdi istinu i da „nekome smeta što je istraga na korak od rešenja ubistva novinara Milana Pantića“.

S druge strane, u vrhu MUP-a ostaju pri mišljenju da Kecman nije dobro radio.

– On je doveden zbog rešenja pokušaja ubistva Milana Beka. Za godinu i po dana, on slučaj nije rešio, a juče je pala i optužnica protiv Maje Adrovac – kažu u MUP-u.

Oni navode da nisu rešena ubistva Dragana Jelinovića Jelketa i advokata Vladimira Zreleca, kao ni nestanak vlasnika „Pink taksija“, eksplozija bombe pod džipom Vladimira Karana.

[adsenseyu1]

Rebić: Rešiti ubistva novinara

Direktor policije Vladimir Rebić saopštio je juče da Dragan Kecman nije smenjen zbog slučaja Savamale.

– Kecman je upućen u sedište MUP-a kako bi se, zbog važnosti slučajeva ubijenih novinara, posvetio njihovom rešavanju. Obavljajući dve funkcije, Kecman nije mogao da pruži maksimalan doprinos. Napravljen je pomak u rasvetljavanju ubistava Slavka Ćuruvije i Milana Pantića, i taj rad je potrebno nastaviti – naveo je Rebić.

(Dnevne.rs /Izvor: Tamara Markovic Subota, Blic)