SLEDI VREMENSKI PREOKRET: Pred nama su jak vetar, kiša i DRASTIČAN PAD TEMPERATURE (GRAFIKON)

vreme

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Oštar pad temperature čeka nas nakon tople radne nedelje, te će za vikend temperature biti niže i za 10 do 15 stepeni, najavljuju meteorolozi.

Do subote će u celoj zemlji biti veoma toplo tokom dana, a noći će biti hladne. Dnevne temperature biće prave letnje i kretaće se između 26 i 32 stepena, u Beogradu 30, kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Stabilno i lepo vreme, posledica je anticiklona, koji se nalazi iznad većeg dela Evrope, ali za vikend moramo da se “oprostimo” od leta.vreme

– Prva polovina subotnjeg dana biće topla i sunčana, a popodne i uveče stiže naoblačenje sa severozapada, koje će doneti snažan vetar i jako zahlađenje. Sa oko 30 stepeni, temperatura će pasti za nekih desetak, a postojaće i mogućnost za kišu. Ipak, što se padavina tiče, još uvek je rano za precizne prognoze – rekao je Đurić za “Blic”.

U nedelju će biti promenljivo oblačno, ali i dalje hladnije, i najverovatnije bez padavina

– Kalendarska jesen počinje u nedelju, te su temperature koje su za 10-15 stepeni niže od trenutnih, i primerene tom dobu. Sadašnje temperature su za sedam, osam stepeni iznad proseka – kaže meteorolog

Sledeće nedelje vreme će biti stabilno, suvo i umereno toplo, bez vrućina koje imamo ove sedmice. Jutra će biti sveža, jutarnje temperature iznosiće manje od 10 stepeni, a dani će biti prijatno topli, zaključuje Đurić.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) za narednih 30 dana, više dana sa padavinama možemo da očekujemo u prvoj polovini oktobra, nego do kraja tekućeg meseca.

vreme

FOTO: RHMZ / SCREENSHOT

Prema podacima RHMZ-a, trenutno nema hitnih upozorenja, najava, a meteo alarm je neaktivan.

(Dnevne.rs /Izvor:  M.M., Blic)