ŠKOLOVALA GA CIA, OSNOVAO OVK I IMA SRPSKI PASOŠ: Kadri Veselji, čovek koga je Vučić nazvao GOSPODAROM KOSOVA

Tači

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak na konferenciji povodom ubistva Olivera Ivanovića da je Kadri Veselji zapravo “pravi gospodar Kosova” i poručio mu da “neće stići do Niša”.

Naime, predsednik kosovske Skupštine Kadri Veselji rekao je u govoru na spomen akademiji za žrtve masakra Račka da “Srbija ne treba da pokušava da se vrati, jer se nećemo zaustaviti do Niša!”.

Predsednik Vučić, izrevoltiran ovom izjavom rekao je da je Kadri zapravo taj koji gospodari Kosovom, a ne Hašim Tači ili Ramuš Haradinaj.

– Teško je da govorite o nečemu kad imate svakodneve pretnje, gde onaj ko je pravi gospodar na Kosovu, a to nisu ni Tači, ni Haradinaj, već Kadri Veselji, i to svi koji poznaju situaciju na Kosovu dobro znaju, a koji govori da se Albanci neće zaustaviti do Niša. Mi smo razumeli te pretnje, kao i ćutanje onih koji su trebali tog istog sekunda da reaguju – rekao je Vučić i poručio Veseljiju da “do Niša neće stići”.

Prvi čovek parlamenta tzv. Republike Kosovo i ratni drug Hašima Tačija, dovodi se u vezu sa srpskom DB, kao i s raznim prljavim poslovima, a navodno je u Švajcarskoj osnovao firmu kao srpski državljanin.

Naime, Veselji je jedno vreme proveo u zatvoru da bi potom radio i za kontraobaveštajnu službu JNA. Kao jedan od komandanata grupe “Crna ruka” zajedno sa Tačijem i Džavidom Haljitijem učestvovao je u kidnapovanjima i ubistvima Srba, ali i neposlušnih Albanaca.

ŠOKANTNA IZJAVA AZEMA VLASIJA: Optužio SRBE I RUSE za ubistvo Olivera Ivanovića!

Podsetimo, istraga srpskih organa je pokazala da je Veselji, koji je i sam jedan od osnivača OVK, učestvovao u likvidacijama svedoka, a svojevremeno je bio obuhvaćen i istragom koju je pored Tribunala u Hagu vodio i Euleks.

– U procesima koji su se vodili protiv Ljimaja i Ramuša Haradinaja lividirano je više od 40 svedoka, a Veselji je lično ubio četiri zaštićena svedoka. Dakle, on ne samo da je uticao na svedoke, pretio im i zastrašivao ih, već imamo saznanja da je neke od njih likvidirao ili organizovao njihove likvidacije.

– Zaštićeni svedok pod oznakom X u slučaju za počinjene ratne zločine u selu Klečka, koji se vodio protiv Fatmira Ljimaja, pronađen je mrtav. Radi se o Agimu Zogaju, koji je pronađen mrtav u jednom parku u Nemačkoj. Ova likvidacija se smatra jednom od najmonstruoznijih i upravo je delo novoizabranog predsednika Skupštine Kosova – objašnjava sagovornik blizak istražnim organima.

Kadri Veselji je javnosti poznat i kao nekadašnji šef tajne kosovske službe poznate kao ŠIK, a smatra se i jednim od osnivača OVK.

Međutim ovo nije sve, u biografiji Kadri Veseljog stoji da je imao i firmu u Švajcarskoj, koju je osnovao 2009. godine i to kao državljanin Republike Srbije, što znači da se on i pored proglašenja nezavisnosti Kosova nije odrekao srpskog pasoša!

Posle rata na Kosovu 1999. godine, a nakon demobilizacije OVK stvorena je Kosovska obaveštajna agencija koju su pretežno sačinjavala lica sa navodnom kriminalnom prošlošću, koje je obučavala američka CIA, a na čelu te agencije nalazio se upravo Veselji.

Prema nekim teorijama Veselji je čak bio i član Albanske informativne agencije, koja je delovala u okviru FARK-a (albanske oružane formacije samoproglašene Republike Kosovo, u kojoj su bili pretežno bivši oficiri JNA i radnici DB-a i MUP-a albanske nacionalnosti), pa se on čak dovodio u vezu i sa srpskim DB!

Posle 2000. godine KŠIK u svoje redove angažuje i sve pripadnike G-2 iz okvira Kosovskog zaštitnog korpusa, kao i veći deo rukovodećeg kadra iz sastava Kosovske policijske službe. I danas se smatra, da iako je formirana tzv. jedinstvena Kosovska obaveštajna agencija, da glavne obaveštajne aktivnosti na Kosovu i dalje vodi KŠIK, na čelu sa Kadrijem Veseljijem, bliskim saradnikom Hašima Tačija.

Oglasio se i Edi Rama POVODOM UBISTVA Olivera Ivanovića, nakon Haradinaja i Tačija (INFO)

Dolaskom Euleksa ŠIK jača pozicije i postaje najmoćnija od svog nastanka uz pomoć bliskih veza sa članovima diplomatskih predstavništava na Kosovu kao i samom misijom Euleks.

Izbor Veseljija za šefa parlamenta tzv. Republike Kosovo predstavnici opozicionih partija na Kosovu ocenili su da je loše što je na to mesto došao funkcioner DPK Kadri Veselji, naglasivši da je to čovek koji je iz podzemlja upravljao poslovima na Kosovu.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

1 Comment on "ŠKOLOVALA GA CIA, OSNOVAO OVK I IMA SRPSKI PASOŠ: Kadri Veselji, čovek koga je Vučić nazvao GOSPODAROM KOSOVA"

  1. Svašta,pa pasoš se produžava .
    Nemamo ga doživotno.

Comments are closed.