“Skidamo kapu Dikoviću, ako i jedan vojnik bude kažnjen..”

čiča Draža

Foto: Printscreen/youtube

Predsednik POKS Žika Gojković najavio je organizovanje protesta ako pod pritiskom MO bude kažnjen i jedan od oficira VS koji su odali počast Draži Mihailoviću.

“Skidamo kapu načelniku Generalštaba Ljubiši Dikoviću, koji je nesumljivo dao saglasnost da oficiri polože vence na spomenik najodlikovanijem srpskom oficiru, ali i odobrio da 200 vojnika toga dana boravi na Ravnoj Gori. Dajemo punu podršku generalu Dikoviću i bodrimo ga da ne podlegne pritiscima Ministarstva odbrane, jer nije sam, cela Srbija je uz njega”, rekao je Gojković, i dodao da je Srbija konačno jedinstvena u iskazivanju poštovanja prema pravim patriotama.

MLADI PRISTALICA USTAŠKOG POKRETA DEMONSTRIRAO SILU NAD NOVINAREM: Stariji muškarac mu prišao i „POSLAO GA NA MESTO“ (VIDEO)

Član POKS-a Vojislav Mihailović, unuk Draže Mihailovića, rekao je da je prošlo 72 godine od ubistva njegovog dede, ali da više nego ikada Srbija poštuje njegovo delo i njegovu žrtvu.

general

Foto: youtube

Pred okupljenima kod spomenika generalu Dragoljubu Mihailoviću zamenik predsednika SPO Aleksandar Čotrić izjavio je da su Srbija i srpski narod, koji ove godine proslavljaju ceo vek od pobede saveznika u Velikom ratu, ponosni na pobede Srpske vojske, kojom je u Prvom svetskom ratu komandovao Veliki Aleksandar Karađorđević, i na ustanike njegovog ratnog druga i komandanta Jugoslovenske kraljevske vojske u raskomadanoj i okupiranoj Kraljevini, generala Mihailovića.

(Dnevne.rs/b92.net/Izvor: Beta)