SKANDALOZNA IZJAVA SULEJMANA UGLJANINA: Srpska država za Bošnjake u Srbiji predstavlja genocidnu tvorevinu?!

Sulejman

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Nova skandalozna izjava Sulejmana Ugljanina. Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća kazao je danas na konferenciji za novinare da “srpska država za Bošnjake u Srbiji predstavlja genocidnu tvorevinu, sa neprihvatljivim imenom i načinom njene organizacije”.

Ugljanin je naveo da se pominjanjem “srpske države” vrši diskriminacija nad svima koji ne pripadaju većinskom narodu, te da se BNV trudi da se ustavnim promenama Bošnjacima da status državotvornog i konstitutivnog naroda u državi Srbiji.

Prema njegovim rečima, u ustavnim promenama trebalo bi da se “Sandžaku obezbedi status pokrajine, odnosno srednji nivo vlasti”.

– U tom kontekstu takođe insistiramo na reviziji Akcionog plana za poglavlje 24 u okviru pregovara Srbije sa EU i manjinskog akcionog plana. To su ključne stvari na kojima mi radimo – kazao je Ugljanin.

Kako je naveo, o položaju Bošnjaka u Srbiji govorio je “zbog činjenice da u proteklih 28 godina državni organi Srbije učinili sve što je bilo u njihovoj moći da proteraju Bošnjake sa ovih prostora i da im obesmisle život”.

ALARMANTNO UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA: Mutirani GRIP stiže u Srbiju, LEKA NEMA, a evo kako se možete zaštititi

U to je, kaže, bila uključena i policija Srbije u vreme Slobodana Miloševića, a da se stanje nije promenilo, optužuje dalje Ugljanin, govori reagovanje srpske policije i ministra posle događaja od 30. septembra u Tutinu, te nereagovanje na postupke Muamera Zukorlića.

Na ovu Ugljaninovu izjavu, reagovao je predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović.

On je, za Telegraf.rs, rekao da su Bošnjaci pametan narod i da jako dobro znaju da prepoznaju šta su reči, a šta dela.

AUSTRIJI POTREBNI RADNICI, MINIMALAC JE 1.500 EVRA: Deficitarno čak 27 zanimanja

 I ljudi cene po tom šta rade, a ne šta govore. Projekti koji se najavljuju, uz pomoć Turske i BiH, pre svega u putnoj infrastrukturi, govore bolje od svih reči – izjavio je Omerović za naš portal.

SKANDAL NA „NACIONALNOJ GEOGRAFIJI“! Morgan Frimen OPTUŽIO SRBIJU ZA GENOCID?! (VIDEO)

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Tanjug)