SKANDAL U SEDIŠTU UN! Pacoli napao Ivicu Dačića

Kosovo

Foto: Tanjug/AP

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić svedoči da ga je prištinski političar napao usred Njujorka i žalio mu se zbog tekstova u kojima smo razotkrili da je špijun.

Šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli razbesneo se usred zgrade Ujedinjenih nacija zbog otkrića Kurira da je radio za KGB!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ispričao je za naš list kako ga je Pacoli bukvalno sačekao posle jednog od sastanaka i na stepeništu velikog zdanja u Njujorku napravio scenu zbog tekstova koje je pročitao u Kuriru.

– Spopao me je dok sam silazio s nekog sastanka. Vidim, ljut je ko ris, onako crven u licu. Prvo nisam shvatio zbog čega je tako besan, a onda je počeo da mi citira delove tekstova iz Kurira. Odmah sam shvatio šta ga žulja. Prati pomno šta piše Kurir, pa se žalio meni što je predstavljen kao špijun – prenosi nam Dačić kako je izgledao ovaj neobični susret na stepenicama zgrade UN.

VUČIĆ SE POVLAČI SA ČELA SNS?! Šta se dešavalo iza zatvorenih vrata sednice naprednjaka?

Sve je tačno

Dačić kaže da je Pacoli pokušao da se “opere” i za druge stvari.

– Ubeđivao me je da nije tačno da me špijunira i prati. Misli to srpski mediji izmišljaju. A ja mu lepo kažem: “Ništa nije izmišljeno. Pa ja sam o tome javno govorio. Sve je tačno”, a on na to kaže: “Čista je slučajnost što si sretao moju braću po aerodromima”. Kao da sam ja od juče. I eto, tako završimo razgovor. Ja sam morao na drugi sastanak, a on je ostao da iz ćoškova sačekuje i uskače u rukovanja s nekim drugim zvaničnicima – ispričao nam je Dačić.

Dačić je objasnio da članovi takozvane prištinske delegacije nemaju propusnice koje dobijaju delegacije zemalja članica UN. Kako kaže, oni su se kao i svake godine prijavili preko Odeljenja UN za mirovne operacije i tako su dobili propusnice, uz koje, međutim, ne mogu da uđu u sale na sastanke.
– Oni nisu tu, u zgradi, već su po ćoškovima, sede na hoklicama – opisao je Dačić.

KOLINDA OPET PRETERALA: Predsednica Hrvatske ne skida POGLED SA TRAMPA, kada vidite, biće vam malo neprijatno! (FOTO)

Raskrinkan

Kurir je pre nekoliko dana raskrinkao Pacolija pošto je objavio informaciju da je on bio ruski špijun, kome je biznis u Moskvi doživeo pravi bum upravo zbog zasluga u obaveštajnoj sferi. Pisali smo o njegovoj špijunskoj karijeri, koja nije vezana samo za KGB već i za američke, albanske i italijanske obaveštajne službe. Zahvaljujući vezama sa KGB, ovaj kosovski biznismen i političar dobio je tokom devedesetih godina profitabilne državne poslove u bivšem SSSR, između ostalog i rekonstrukciju čuvenog Kremlja.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić podsetio je na činjenicu da su strane službe povezale Pacolija s terorizmom.

MUDROST ŽIVOTA: Rabin u dve reči objasnio šta je PRAVA LJUBAV, ovo će potvrditi svako ko je ISKREN PREMA SEBI!

– Nemačka obaveštajna služba BND registrovala je 1999. Pacolija i njegovo finansiranje opreme, uniformi i oružja za OVK. Od tada se on u službama vodi kao finansijer terorizma i bio je na korak od stavljanja na crnu listu. Međutim, uvek je uspevao da se izvuče iz toga. Pretpostavite kako – izjavio je Spasić za naš list.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)