SJAJNA VEST OD PREMIJERKE: Od 1. decembra penzionerima po 5.000 dinara jednokratne pomoći, a od 1. januara 2020. POVEĆANJE PENZIJA, evo i za koliko

premijerka

FOTO: TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

BEOGRAD – Predsednica vlade Ana Brnabić održala je danas konferenciju za novinare povodom povećanja plata i rebalansa budžeta, saopšteno je iz vlade.

Brnabićeva je najavila da će od 1. decembra penzionerima biti isplaćeno po 5.000 dinara jednokratne pomoći, a od 1. januara 2020. sledi povećanje  penzija od barem 5 odsto!

Naime, svi penzioneri dobiće od 1. decembra jednokratnu isplatu od 5.000 dinara, najavila je danas premijerka Ana Brnabić. Ona je istakla da je u planu povećanje penzija od 1. januara 2020 godine, od bar 5 odsto.

Za sada se još uvek radi na budžetu za 2020. godinu, pa još nije poznat konačan procenat, ali će povećanje zasigurno biti makar 5 odsto, precizirala je premijerka na pres konferenciji.

FOTO: TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

“Trudićemo se da to bude i nesto više, u skladu sa mogućnostima, a da ne ugrozimo fiskalnu i finansijsku sigurnost zemlje. Sigurno će biti 5 odsto, a da li ćemo moći i preko toga, uskoro ćemo imati i tu informaciju”, rekla je Brnabić.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)