SITUACIJA SE ZAOŠTRAVA IZ MINUTA U MINUT Policija čeka Zvezdu na kosovskoj granici: Strepnja za srpske fudbalere

DNEVNE

Foto: Dnevne.rs

Sportski direktor FK Trepča Bojan Jakšić izjavio je da je i dalje neizvesno da li će biti odigrana utakmica između ovog kluba i Crvene zvezde (sreda, 14 časova).

Prema najskorijim informacijama, čelnici FS tzv. Kosova i na dan utakmice ne odustaju od zahteva koji su predali policiji, a to je da spreči ulazak Zvezdine delegacije na sever KiM.

– Mi smo se, kao klub, u ponedeljak obratili kosovskoj policijskoj službi sa zahtevom da upravo oni obezbeđuju ovu utakmicu. To je jedino što je zvanično i mi na taj zahtev odgovor nismo dobili. Ostalo smo saznali iz medija, nemamo više zvaničnih informacija – potvrdio je Jakšić isto što je pričao i dan ranije, u razgovoru za RTS

Na administrativnom prelazu Jarinje će se znati da li će crveno-belima uopšte biti omogućeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije, a zabrana i dalje postoji.

Specijalne jedinice na GOLORUKE GRAĐANE na Kosovu, na desetine povređenih, među njima i DECA

– Ne mogu tačno da vam kažem, oko 11 sati ću biti na tom prelazu i po toj satnici koja je ranije dogovorena. Stvarno ne znam kako će reagovati policija. Ono što smo saznali iz medija jeste da ta zabrana koja stoji na prelazu još nije povučena.

I ranije je generalni sekretar Fudbalskog saveza tzv. Kosova Erold Salihu govorio da crveno-beli neće dobiti dozvolu za ulazak u zemlju.

– Mi nikada nećemo dati takvo odobrenje. Uvek ćemo dozvoliti da dođu Zvezda i Partizan ili ko god, ali samo za prijateljske utakmice i utakmice humanitarnog karaktera. Zvanične utakmice ne može biti. Fudbalska federacija Kosova nije policija da to spreči. Obavestili smo policiju, FIFA i UEFA.

prelaz

Foto ilustracija: Tanjug/AP

Podsetimo, ekspedicija Zvezde treba malo pre 11 časova da krene iz Novog Pazara odakle će krenuti put Kosovske Mitrovice, ostaje da se vidi kako će se raspetljati čitava napeta situacija.

         

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.sport)