Siniša Mali: Sve komunalne policajce šaljem kod psihologa (INFO)

gradonacelnik

Ne samo da smo pooštrili način zapošljavanja, već će i ovih 311 komunalnih policajaca koji sada rade, proći reviziju, njihov rad ćemo detaljno ispitati i oceniti, a biće upućeni i na vanrednu psihološku procenu, rekao je Mali

BEOGRAD – Komunalna policija će biti izmenjena iz korena, biće pooštreni konkursi, a svi njeni pripadnici idu na psihološke testove, najavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Mali je rekao da će tu službu zadesiti “tektonski poremećaji”, da će obuka biti organizovana na novi način i biti kvalitetnija, zahtevnija i jača. “Ne može svako da bude komunalni policajac i to želimo jasno da stavimo do znanja svima”, rekao je Mali.

Gradonačelnik je nedavno najavio zapošljavanje još 1.000 komunalnih policajaca u Beogradu, a kako je rekao, on je već održao seriju sastanaka sa načelnikom i nadležnima u komunalnoj policiji, nakon čega je napravljen akcioni plan rada.

“Svesni smo problema koji smo nasledili. Biće promenjen Zakon o komunalnoj policiji, pod hitno smo pooštrili uslove konkursa i to uoči zapošljavanja 1.000 novih komunalnih policajaca. Ne samo da smo pooštrili način zapošljavanja, već će i ovih 311 komunalnih policajaca koji sada rade, proći reviziju, njihov rad ćemo detaljno ispitati i oceniti, a biće upućeni i na vanrednu psihološku procenu”; rekao je Mali.

Mali je naveo da su prihvaćene i neke sugestije, a među njima je i uvođenje kamera u rad. Ideja je da komunalni policajci snimaju događaje i svoje akcije, “kako ne bi bilo više verzija istog događaja”.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Kurir)