Sin migranata iz Hrvatske i Albanije: Ovo je najomraženija osoba u SAD! (INFO)

menadzer
Sin migranata iz Hrvatske i Albanije postao simbol “svega lošeg u kapitalizmu”. Martin Škreli (32) je nazvan sociopatom koji je moralno bankrotirao

MLADI menadžer Martin Škreli, koji je izazvao gnev javnosti u Americi i postao najomraženija osoba u SAD nakon odluke da poveća cenu spasonosnog leka za 5.500 odsto, sin je migranata iz Hrvatske i Albanije.

Martin Škreli (32) izvršni direktor “Turing farmaceutikalsa” verovatno je osoba u SAD koju u ovom trenutku svi najviše mrze, piše Bi-Bi-Si. Škreli je izazavao gnev javnosti pošto je odlučio da poveća cenu jednog spasonosnog leka za više od 5.500 odsto! Lek “daraprim”, koji je koštao oko 13,5 dolara po jednoj tableti poskupeo je na 750 dolara.

Ovaj momak je nazvan sociopatom koji je moralno bankrotirao, smećem, čudovištem iz smeća, a on predstavlja “sve što je loše u kapitalizmu”.

Martin Škreli dete je migranata iz Hrvatske i Albanije. Odrastao je u radničkoj četvrti u Bruklinu, a 2004. godine je dobio diplomu iz ekonomije na njujorškom Baruč koledžu.

Ipak, nakon negativne kampanje koja se povela u javnosti, Škrelijeva kompanija odlučila je da spusti cenu leka na “nivo svima dostupan”. Lek koriste oni koji imaju oštećen imuni sistem.

[adsenseyu1]                   [adsenseyu1]

(novosti)