ŠEST GODINA NEGOVALI, ZA JEDNU NOĆ SVE UNIŠTENO: Bračni par zatekao HOROR u svom voćnjaku (FOTO)

drvo

Foto: Fejsbuk/Natasa Pop-Krstic Ex Matejic

U dva voćnjaka na krajnjem jugoistoku Srbije zabeležen nezapamćen vandalizam. Porodice Pop Krstić i Jotić ne znaju da su se bilo kome toliko zamerile

Tačno na sredokraći puta između Krupca i Velikog Sela, sa desne strane kružne saobraćajnice koja povezuje pirotska prigradska naselja, u voćnjacima porodica Pop Krstić i Jotić nepoznati počinioci posekli su više od 750 mladih stabala raznog voća od kojih su neka zasađena pre šest godina.

– Suprug i ja smo posadili tridesetak sadnica, među kojima je bilo šljiva, bresaka, jabuka, a kada smo sutradan došli da završimo posao, sva mlada stabla zatekli smo posečena. Mačetom ili sekirom, tek, stradali su i lešnici, te 20 stabala topole koja je zasađena pre šest-sedam godina, uz 94 nova stabla.

 

[adsenseyu4]

-Računali smo da će nam ova parcela služiti za odmor, jer je blizu grada, a sada smo srećni jer nismo uzeli kredit i dodatno se uvalili u nevolju – kaže Nataša Pop Krstić, dodajući da ni sa kim nisu u sporu, pa ne može da pretpostavi zašto bi im neko tako naudio.

vandalizam

Foto: Fejsbuk

Ali na meti vandala je bila i porodica Zorana Jotića, kojoj je posečeno više od 650 mladih stabala voća koje su počeli da sade pre dve godine, na površini od 20 ari.

– Direktna šteta je najmanje 4.000 evra, ne računajući naš uloženi rad i očekivani prinos – kaže domaćin koji, takođe, ne zna da se ikome zamerio.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Novosti.rs)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]