ŠEŠELJ TRAŽI PENZIJU: Beogradska komisija proglasila Šešelja invalidom prve kategorije

lider-radikal

Haški optuženik za ratne zločine Vojislav Šešelj zatražio je od Bosne i Hercegovine da mu osigura isplatu penzije na osnovu invaliditeta.

Kako sada stvari stoje, verovatno će je i dobiti, jer su preporuku za to dale lekarske komisije Srbije i Federacije BiH, piše sarajevski “Dnevni avaz”.

“Ne znam kojim su tehnikama veštačili, ali beogradska komisija ga je
proglasila invalidom prve kategorije, što znači da ima pravo na penziju”, izjavio je direktor Penzionog zavoda FBiH Zijad Krnjić.

Na osnovu predratnog radnog staža, ostvarenog u BiH, Šešelj je iŠešelj je, inače, osamdesetih godina 20. veka bio zaposlen kao asistent na
Fakultetu političkih nauka u Sarajevu (FPN). Tamo je, zbog nacionalističkog delovanja, dobio otkaz pa se potom preselio u Beograd nastavivši političku karijeru u Srbiji, podseća agencija Hina.

[adsenseyu5]

podneo zahtev za invalidsku penziju, a nalaz da je on invalid prve kategorije ispisali su lekari koji su poslati iz Beograda u Hag kako bi tamo utvrdili njegovo zdravstveno stanje.

Taj nalaz sačinjen je pre odluke Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju da Šešelja privremeno pusti na slobodu upravo zbog narušenog zdravlja.

Dijagnozu beogradskih lekara, u skladu s propisima, morao je da potvrdi i Institut za medicinska veštačenja zdravstvenog stanja FBiH, a stručnjaci te ustanove su na osnovu dokumentacije iz Beograda potvrdili da je reč o nespornoj invalidnosti iako haškog optuženika nisu ni videli.

“To usaglašavanje radi se u svim državama i bez pregleda. Znači, potvrđuje se na osnovu dijagnoze i dokumentacije koja se dostavi”, objasnio je direktor Instituta za medicinska veštačenja FBiH Zijad Hadžiomerović.

Dodao je da je u Šešeljevom slučaju reč o “vrlo opširnoj dokumentaciji”, ali se o sadržaju ne može govoriti jer su takvi podaci zakonom zaštićeni.

[adsenseyu4]

“Nema tu ništa subjektivno, radili smo maksimalno profesionalno bez obzira na ime i prezime”, kazao je Hadžiomerović.

Međutim, direktor Penzionog zavoda FBiH Krnjić nije zadovoljan ovakvim odlukama medicinskih veštaka.

Kako je kazao, nije trebalo da oni tek tako da prihvate nalaze beogradskih lekara pa će ceo predmet stoga, verovatno, završiti na sudu.

“S obzirom na aktivnosti koje Šešelj sada ima u Beogradu, očigledno je da nije invalid prve kategorije”, zaključio je Krnjić.

(Blic)

 

1 Comment on "ŠEŠELJ TRAŽI PENZIJU: Beogradska komisija proglasila Šešelja invalidom prve kategorije"

  1. Adolf Oh'Bummer | 6. December 2014. at 07:40 |

    Хехехе, Шеки прца Бошњакистанце, не вади 🙂

Comments are closed.