ŠEŠELJ RASPALIO PO JELENI MILIĆ: To što radi ona su najobičnije bljuvotine (INFO)

politicar

Foto: Dnevne.rs

Lider SRS Vojislav Šešelj, povodom izjave direktorke Centra za evroatlanske studije (CEAS) Jelene Milić, da bi zvaničnici trebalo da prekinu sa iznošenjem netačnih podataka o broju žrtava NATO bombardovanja 1999. godine, kaže za medije.

– To što radi ona, to su najobičnije bljuvotine. Ona ne samo da je maksimalno pokvarena, Jelena Milić je potpuno luda, jer nije dovoljno biti pokvaren pa izaći u javnost, potreban je visok procenat ludila.

[adsenseyu4]

Inače, Jelena Milić u saopštenju CEAS navela je ne samo da zvanični podaci nisu tačni, već se pozvala na nezvanične podatke do kojih je došao Fond za humanitarno pravo koji pokazuju da je broj žrtava mnogo manji.

Prema tim podacima ukupni broj žrtava je tek 758, od kojih je 450 civilnih i 308 pripadnika Vojske Jugoslavije, MUP-a i OVK-a.

Isti podaci govore od preko 10.500 albanskih i 2.200 srpskih i 500 žrtava romske nacionalnosti tokom sukoba na Kosovu u periodu od 1998. do kraja 2000. godine.

NJena izjava naišla je na lavinu negativnih komentara članova porodice žrtava bombardovanja koji, rekli bismo, još i biraju pristojne reči u odnosu na ono što proživljavaju zbog takvih izjava.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /izvor:Pravda.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]