ŠEŠELJ PORUČUJE MOSKVI: Braćo Rusi, dajte nam S-500! Braneći srpsko, branićete i rusko nebo! (VIDEO)

miting

Foto: fonet

Srbija bi u ekonomskom i bezbednosnom smislu ojačala ukoliko bi ušla u novi vojni savez sa Rusijom, izjavio je predsednik SRS Vojislav Šešelj.

Šešelj je na predizbornom skupu u Kraljevu rekao da njegov plan podrazumeva da ono što nam je neophodno dobijemo besplatno ulaskom u novi savez sa Rusijom koji formira Rusija i u kojem su Kazahstan, Jermenija i još neke prijateljske države.

“Srpski radikali žele punopravno članstvo u tom savezu, što bi bilo na obostranu korist“, naglasio je Šešelj.„Reći ćemo im da mi nećemo rakete S–300 i S–400, već — braćo Rusi, otvorite baze u Srbiji i rasporedite nekoliko raketnih sistema S–500, pa ćete, braneći srpsko, braniti i rusko nebo“, rekao je Šešelj.

Šešelj smatra da bi formiranje ruskih baza u Srbiji, imalo i ekonomsku opravdanost, jer bi ruski oficiri sa porodicama ovde trošili svoje pare, kao što su američki trošili u Evropi posle Drugog svetskog rata.

[adsenseyu1]

“Oni bi ovde došli sa porodicama, dizale bi se kuće i stanovi za njih, trošili bi svoje plate ovde i to je ekonomski učinak. Od toga je živela Nemačka u prvom periodu posle Drugog svetskog rata“, zaključio je Šešelj.

Predsednik radikala je naglasio da je Srbija pred opasnostima.

[adsenseyu1]

“Ko zna šta sutra može da se desi ponovo na Kosovu i Metohiji, Hrvati se do zuba naoružavaju, Amerikanci im poklanjaju lansirne rampe za rekete zemlja–zemlja dometa 300 kilometara, budzašto prodaju vojne helikoptere i ko zna šta još“, rekao je Šešelj.

(Sputnik)