ŠEŠELJ JUNIOR NAPRAVIO DRAMU U STRAZBURU: Napao hrvatskog premijera, pominjao USTAŠKI NOŽ I LOGORE, a Plenković mu odgovorio istom merom (FOTO)

seselj

Foto: printskrin, novosti/Izvor: Tanjug

Poslanik SRS Aleksandar Šešelj, sin Vojislava Šešelja napavio je haos na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu kada je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji se obraćao skupštini, optužio da glorifikuje Jasenovac i tretira Srbe kao građane drugog reda.

Predsedavajuća je Šešelja prekinula u izlaganju i opomenula, ali Plenković je uspeo da mu odgovori na sličan način – pominjući veliku Srbiju.

Izgleda da je, kada se balkanci skupe u nekoj evropskoj insitutciji, teško izbeći međusobne uvrede i prebacivanja za prošlost. “Koliko ja razumem, Savet Evrope se bori za demokratiju i vladavinu prava.

Danas pred sobom imamo čoveka koji glorifikuje Jasenovac, koncentracioni logor za 700.000 Srba, Jevreja i Roma, koji glorifikuje Blajburg, lidera neonacističkog režima u srcu Evrope koji tretira Srbe kao građane drugog reda”, rekao je Šešelj, pre nego što ga je prekinula predsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Lilijan Mari Paskije iz Švajcarske.

Ona je ubrzo Šešelju oduzela reč. “Moram vas prekinuti. Molim vas da poštujete gosta i promenite ton, na šta sam vas i juče upozorila”, rekla je ona.

NEVEROVATAN SNIMAK IZ MOSKVE: Navijačica Meksika peva himnu kosovskih junaka (video)

Premijer Hrvatske Andrej Plenković, koji je održao govor i učestvovao u raspravi u Parlamentarnoj skupštini, vrlo je oštro odgovorio Šešelju, iznevši, kako prenosi N1, podatke o SRS, stranci kojoj Šešelj pripada i koju je utemeljio njegov otac Vojislav Šešelj.

Plenković o velikoj Srbiji

“Što se tiče komentara Šešelja, mislim da je on živi primer izreke da jabuka ne pada daleko od stabla.

premijer

FOTO: EUROPEAN COMMISSION / PROMO

Vi predstavljate političku stranku čiji program i statut, a što ova Parlamentarna skupština treba da zna, podržava program ‘Velike Srbije’ koja bi uključivala teritoriju Bosne i Hercegovine i Hrvatske”, rekao je Plenković, čiji je odgovor pozdravljen aplauzom.

Sličnu stvar Šešelj je priredio i juče nakon izlaganja hrvatske ministarke spoljnih i evropskih poslova poslova Marije Pejčinović Burić. Nju je pitao kada će Hrvatska ‘vratiti republiku srpsku krajinu ljudima koji su pobegli od ustaškog noža’.

(Dnevne.rs /Blic.rs /Izvor: N1)

1 Comment on "ŠEŠELJ JUNIOR NAPRAVIO DRAMU U STRAZBURU: Napao hrvatskog premijera, pominjao USTAŠKI NOŽ I LOGORE, a Plenković mu odgovorio istom merom (FOTO)"

  1. miha bukovac | 26. јуна 2018. at 20:25 |

    “Jabuka ne pada daleko od stabla”, OK. (uzmimo da je tačno), ali, i Plenković je “jabuka” sa ustaškog stabla!

Comments are closed.