Sedamnaest godina od SMRTI ARKANA: Ni danas se ne znaju NARUČIOCI UBISTVA

ratnik

Foto: Reuters

Komandant Srpske dobrovoljačke garde ubijen je 15. januara 2000. u „Interkontinentalu“ u trenutku kad je njegova supruga bila u butiku

BEOGRAD – Komandant Srpske dobrovoljačke garde Željko Ražnatović Arkan ubijen je na današnji dan pre tačno 17 godina u hotelu „Interkontinental“ kad je u njega pucao Dobrosav Gavrić sa još dvojicom saučesnika.

[adsenseyu4]

Porodica i prijatelji komandanta „tigrova“ danas će izaći na Novo groblje, gde je Arkan sahranjen. Prema zvaničnoj verziji događaja, Gavrićevi saučesnici bili su Dragan Nikolić i Milan Đuričić, a naručilac ubistva nikada nije otkriven.

Rekonstrukcija

Arkanova supruga, proslavljena srpska pevačica Svetlana Ceca Ražnatović nalazila se u hotelu sa sestrom Lidijom i u pratnji telohranitelja Zorana Mateovića obilazila butike.
– Tog dana su se oko 17 časova ispred „Interkontinentala“ zaustavila dva automobila. Iz „opel kalibre“ izašli su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, odranije poznati policiji. U drugom automobilu nalazili su se Zoran Nikolić Pegla i Dobrosav Gavrić, pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP Beograd – izveštavali su mediji o tom događaju.

Pegla je ostao na parkingu, dok su ostala trojica mladića ušla u hol hotela, u kome je u tom trenutku bila velika gužva.
– Arkan je sedeo s Milenkom Mandićem Mandom i Draganom Garićem u separeu nedaleko od recepcije. Gagi i Miki su prišli da im se jave, rukovali su se s Arkanom, izljubili s Mandom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka hotelskim salama za banket. Gavrić je seo u drugi separe, nekoliko metara iza Arkanovih leđa – opis je događaja koji se može naći u medijskim izveštajima.

[adsenseyu1]

Rafali

Minut kasnije Gavrić je ustao od stola. Ispod kaputa je izvadio pištolj „CZ 99“. Tri metka ispalio je Arkanu u potiljak. Mandić je pogođen s jednim metkom u leđa, a Garić koji je pokušao da pobegne sa dva. Na pod hola padale su čaure, čaše, šolje i flaše, a gosti su zalegli sklanjajući se od rafalne paljbe.

Zbog trostrukog ubistva u „Interkontinentalu“ Đuričić i Nikolić osuđeni su kao saučesnici na po 30 godina, dok je Gavrić u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora. Dragan Nikolić uhapšen je 2003. u jednom stanu u Beču, tri godine nakon raspisivanja poternice, dok je Dobrosav Gavrić uhapšen 2011. godine u Južnoafričkoj Republici. Milan Đuričić je i dalje u bekstvu.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Kurir.rs)

[adsenseyu2]