SAZNAJEMO Kosovo nije “prošlo” na prvom glasanju u Interpolu

DNEVNE

Foto: Dnevne.rs

Prilikom prvog glasanja u Generalnoj skupštini Interpola takozvano Kosovo nije dobilo potrebnu većinu od dve trećine članica Interpola za prijem u ovu svetsku policijsku organizaciju, saznaje “Blic”.

Prema nezvaničnim informacijama, ovakav ishod glasanja navodno je iznenadio i predsedavajućeg Generalne skupštine i Generalnog sekretara, nakon čega je određena pauza od 20 minuta pre drugog glasanja.

Ministar policije Nebojša Stefanović se oštro usprotivio odluci da se odredi pauza, i pitao je predsedavajućeg na osnovu kog pravila se to dogodilo, na šta nije dobio odgovor.

On je još juče upozorio da postoji namera da se zbune države o načinu kako se glasa.

JOVAN (18) NAJVEROVATNIJE ZASPAO ZA VOLANOM “MERCEDESA”: Novi detalji o teškoj tragediji u kojoj je poginuo mladić

– Pored nejasnih obaveštenja, koja su ne samo neblagovremena, najavljuje se i procedura da ukoliko dođe do glasanja u kome takozvano Kosovo ne dobije potrebnu većinu za ulazak, da će se potom odrediti pauza, a onda nakon pauze ide se na novo glasanje. To je potpuno suprotno pravilama koja jasno govore da će se održati dva glasanja, bez pominjanja ikakve pauze. Očigledno da će svi pokušaji biti uloženi da se u toj pauzi obezbedi potrebna većina ukoliko je ne bude bilo u prvom glasanju – objasnio je Stefanović.

I prištinski mediji navode da Kosovo nije uspelo da obezbedi dovoljan broj glasova za članstvo Kosova u Interpolu u prvom krugu, kao i da će nakon polusatne pauze biti održan drugi krug glasanja, javlja prištinska “Gazeta Express”.

PROCUREO SLOBIN ZABRANJENI GOVOR: Neću da šaljem decu iz Srbije da ginu, A ONI IZ KRAJINE BEŽE!

Za članstvo Kosova u Interpolu glasalo je 76 članica, 56 je bilo protiv, a 22 uzdržane.

“Gazeta” navodi i da su Maroko i Rusija glasale protiv prijema Prištine u članstvo te međunarodne policijske organizacije.

(Dnevne.rs/Izvor: M.J., Blic.rs)