SATELITSKI SNIMCI: U Hrvatskoj snažan vetar nosio sve pred sobom, evo kad dolazi kod nas! (VIDEO)

grom
Na satelitskim snimcima vidi se da će veći deo Balkanskog poluostrva biti pogođen olujnim nevremenom, a naročito područje Srbije

Jako nevreme s kišom pogodilo je danas popodne šire područje Dubrovnika i za svega sat vremena, između 13 i 14 časova, temperatura se spustila za deset stepeni, a toliko se smračilo da je na Stradunu uključena javna rasveta.

Kako prenose lokalni mediji, zbog snažne grmljavine bez struje su ostali Mljet i deo Pelješca.

[adsenseyu5]

Stanovnici Pelješca ubrzano grade nasipe u Trsteniku i drugim mestima iz straha da će jaka kiša izazvati klizišta i poplave zbog požarom opustošenog terena.

U splitsko-dalmatinskoj županiji kiša od jutros neprestano pada. Voda na Visu prelila je kanale i počela da ulazi u kuće i ugostiteljske objekte.

Oko podneva tamni oblaci toliko su se nadvili nad Dubrovnikom da je na Stradunu u 13 sati upaljena ulična rasveta, javlja Du.net.

[adsenseyu1]

U jednom momentu nevreme je počelo da da nosi suncobrane, stolice i stolove ispred ugostiteljskih objekata unutar zidina.

Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje za područje celog jadrana i Istre.

Prema prognozi nevreme, kiša i pad temperature stići će i do Srbije i to u večernjim satima, oko 20 časova. Prema satelitskim snimcima vidi se da će veći deo Balkanskog poluostrva biti pogođen olujnim nevremenom.

Printskrin: weather2umbrella.com

Tako je i sa Srbijom gde se na snimku može videti velika koncentracija olujnih oblaka koji su označeni žutim krstićima.

Printskrin: sat24.com

(Telegraf.rs/ Izvor: FoNet)