SASTANAK U DAVOSU: Angela Merkel poslala OZBILJNU PORUKU VUČIĆU I SRBIJI!

Vučić

foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Angela Merkel sastali su se 14 put i to na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Medije je pored tema o kojima su razgovarali najviše zainteresovalo i koje će boje sako kancelarka Nemačke Angela Merkel obući za sastanak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nije strano da Angela Merkel bojom sakoa takođe šalje poruku, a o tome su svi svetski mediji pisali u više navrata.

Za sastanak s Vučićem Angela Merkel odabrala je sako crvene boje, baš kao što je to uradila kada je dolazila u posetu Srbiji 2015. godine. Što bi značilo da nije imala previše teških vesti za Srbiju. Kao i da Nemačka nema otvorenih pitanja sa Beogradom.

UNUKA JOSIPA BROZA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Mom dedi Titu niko nije ni do kolena!

Kako se pisalo, navodno Merkelova bele i bež sakoe oblači kada želi da pošalje poruku mira, dok bi zelenom bojom trebalo da pokaže ravnotežu, optimizam i smirenost.

Sakoe ljubičastih nijansi, ali i crvenoj i žutoj Merkelova nosi za manje formalne sastanke i one gde bi trebalo da bude manje formalna atmosfera, bez teških tema za razgovor.

Za ozbiljnost su “rezervisani” plavi sakoi, dok bi crni trebalo da osim ozbiljnosti pokažu i strogoću.

“Razgovor nije bio jednostavan. Mi u Srbiji imamo jedan pogled na rešavanje tog problema, a zemlje koje su priznale Kosovo drugačiji stav. Ali, Merkel, čini mi se, ceni i poštuje našu zelju da razgovaramo i postignemo kompromis”, rekao je predsednik Vučić novinarima nakon sastanka.

NOAM ČOMSKI PORUČUJE SRBIMA: Ne ulazite u Evropu, ona vas ne želi

Istakao je da je i danas čuo od nje više puta ponovljenu tezu da je kompromis nešto što dovodi do dobrog rezultata i da ljudi treba da teže kompromisu, a ne time što ćete da unizite ili uništite protivnika.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)